Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Samsung Galaxy S11 RAM tarafında bir ilki gerçekleştirecek

XDA Developers baş editörü Max Weinbach Galaxy S11 RAM gücü tarafında da açıklama yaptı. Samsung bu sefer iç olmadığı kadar iddialı…

Akıllı telefon pazarında Şubat ayı ile birlikte yeni nesil telefonlar pazara sunulacak. 2020 Yılı telefonlarının büyük bir sıçrayış yapması beklenirken bu telefonlardan en önemlisi ise Galaxy S11 olacak gibi görünüyor. Dün size telefonun yonga seti ile ilgili seçimleri aktarmıştık ve bugün de Galaxy S11 RAM standardı belli oldu.

XDA Developers baş editörü Max Weinbach dün yaptığı sızdırmalara devam etti ve bugün de Galaxy S11’in LPDDR5 RAM kullanacağı ortaya çıktı.

Bildiğiniz üzere uzun bir süredir grafik kartlarında LPDDR5 RAM’ler kullanılıyordu ama bunların vep telefonlarımıza girmesi demek RAM saat hızlarının da 2133 MHz hızlara ulaşabileceği anlamına geliyor. Değişen ve gelişen üretim süreçlerinin RAM’lerin performansına nasıl bir etki sağlayacak bunu ise kısa süre içinde göreceğiz ama şunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

LPDDR4 ile LPDDR5 bellekler arasında en az %30 gibi bir fark olacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Grafşk kartlarındaki performanstan daha fazlası cep telefonlarda görülecektir. Bununla birlikte Galaxy S11e, Galaxy S11 ve Galaxy S11 Plus UFS 3.0 desteği ile karşımıza çıkacak.

Samsung Galaxy S11
Samsung Galaxy S11

Samsung sektörün gerisinde kalmayı sanırız Galaxy S11 ile aşacak gibi görünüyor. Bakalım yeni telefon bize neler sunacak ve fiyatlar ülkemizde hangi seviyeden başlayacak?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu