Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone 14 Üretiminde Sorunlar Yaşanıyor! Fiyatlar Artabilir!

Apple’ın yeni iPhone 14 serisi için üzücü haberler gelmeye başladı. Apple, üretim hattında COVID-19’dan dolayı sorunlar yaşamaya başladı.

COVID-19 etkilerini göstermeye devam ediyor. Şimdi de Apple’ın Eylül ayında tanıtacağı iPhone 14 serisi üretim hakkındaki COVID-19’a bağlı sebeplerden dolayı dara düşmüş durumda. Çin’deki COVID-19 kaynaklı sorunlar iPhone 14’ün üretimini aksatıyor. Yeni bir tedarik zinciri raporuna göre, Apple tedarikçileri en son modellerden en az birinin üretimine hazırlanmak için programın üç hafta gerisinde kalıyor.

Nikkei Asia raporuna göre, Apple tedarikçileri programa yetişmek için tüm hızıyla çalışıyor. Bununla birlikte, Çin’deki COVID-19 karantinaları, meseleleri zorlu hale getiriyor. Ayrıca kaynaklar, pandemi kısıtlamaların hafifletilmesine rağmen, Mart ayının sonlarında Şanghay ve çevresinde başlayan karantinaların iPhone 14 üretim programını olumsuz etkilediğini söyledi. Rapor, gecikmelerin en kötü durumda ilk üretim hacimlerini etkileyebileceğini de belirtiyor..

Apple’ın bu yıl dört iPhone 14 modelini piyasaya sürmesine kesin gözüyle bakılıyor. Görünüşe göre iPhone 13 mini satışları yüzünden, Apple mini markasını bırakıyor. Söylentiye göre Cupertino devi bu yıl 14 ve 14 Pro’da 6.1 inç büyüklüğünde OLED ekran kullanacak., 14 Max ve 14 Pro Max ise 6,7 inç ekran ile gelecek. Pro serisinde 120 Hz panel kullanacak olan Apple ana modellerde yine 60 Hz ekran kullanması bekleniyor.

iPhone 14
iPhone 14’ün üretiminde sorunlar yaşanıyor

Son gelen rapor, hangi yeni modelin Çin’deki kilitlenmelerin yükünü taşıyacağını belirtmiyor. Ancak Nikkei’nin kaynakları, dört modelin de EVT aşamasında takılıp kaldığını iddia ediyor. Çoğu iPhone EVT’yi Haziran ayının sonuna kadar tamamladığı ve doğrulama aşamasına geçtiği için bu tipik olmayan bir davranıştır.

Yeni iPhone modelleri Apple’ın montajcılarında yeni bir ürün tanıtımından (NPI) geçecek. Sonrasında ise daha fazla doğrulama süreci gerçekleştirilecek. Bildiğiniz gibi seri üretim genellikle Ağustos ayının sonunda başlar. Tedarik zinciri analisti, tedarik zincirinin karantinaların etkilerinden kurtulmasının birkaç ay sürebileceğini söyledi.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu