DonanımGüncel Teknoloji HaberleriIntelMobirollerTeknoloji

Intel Arc, NVIDIA’yı Zor Durumda Bırakacak!

Intel CEO’sunun açıklamalarına göre NVIDIA, önümüzdeki yıl Arc Serisi kartlar sebebiyle baskı altında kalacak. İşte detaylar.

2022’de piyasaya sürülecek olan Intel Arc grafik kartları yüksek merak ve heyecan ile bekleniyor. Özellikleri ve detayları zaman zaman sızdırılan grafik kartı, NVIDIA ve AMD’ye daha çıkmadan baskı kurmaya başladı. Intel, kendine olan yüksek güveni ve bu kart serisi ile kırmızı ve yeşil takıma rakip olmaya gün geçtikçe daha da hazırlanıyor.

Bugün Intel CEO’su Pat Gelsinger açıklamalarda bulundu. Mavi takımın işlemcileri ve yeni çıkacak grafik kartları hakkında konuştu ve grafik kartı sektöründe NVIDIA’ya baskı kuracaklarını sıkça tekrarladı.

Gelsinger, finansal analist Pierre Ferragu ile yaptığı röportajda NVIDIA’ya sık sık uyarı atışları yaptı. Sözleri şunları içeriyor: “Size bir bilgisayarın nasıl kurulacağını göstercerğiz, Bunlar bilgisayarlarınız için en iyi işlemciler”.

Gelsinger ayrıca kendi GPU mimarilerine sahip olduklarını ve NVIDIA’ya ilk defa gerçekten baskı uygulayacak bir konumda olacaklarını söyledi.

intel arc gpu

Bu sözleri kesinlikle firmanın 2022’nin ilk çeyreğinde piyasaya süreceği yüksek performanslı Intel Arc serisi grafik kartlarına bir gönderme. Bu kartlar NVIDIA’nın yanı sıra AMD’ye de rakip olacak.

Gelsinger gelecek için “ileriye doğru oldukça dramatik adımlar ve şimdiye kadar konuşulanların çok ötesinde olan laboratuvarlarda pişen başka büyük mimari gelişmeler” olduğunu da belirtiyor. Burda da yeni çipset mimarilerine işaret etti.

Ayrıca Intel söylentilere göre, 2021’de piyasaya sürülecek olan Alder Lake işlemcilerin ekim ayında lansmanını yapıp kasım ortasında piyasaya sürecek.

Intel Arc ekran kartları hakkında yeni bilgiler çıktıkça size aktarmaya devam edeceğiz. Takipte kalın.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu