Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

Apple günde 1 milyar dolar kazandı! Allah versin Tim Cook

Bugün resmi olmayan ama bir o kadar da resmi olan Apple 2019 satış rakamları açıklandı. Yine rekor yine inanılmaz bir satış rakamı…

Apple için oldukça tuhaf bir zaman geçiyor. Zira iPhone 11 serisi pekte beklenen etkiyi yaratamadı. Aslında bakarsanız ucuz iPhone 11 bu etkiyi yarattı ve sadece 3 ay içinde 2019‘un en çok satan telefon modeli oldu. iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max ise 5G destekli iPhone beklentisi yüzünden fazla rağbet görmeyen modeller oldu. Bununla birlikte Apple 2019 son çeyrek satış rakamları ise inanılmaz bir boyuta geldi. Bugün açıklanan rakamlardan sonra Tim Cook daha çok gülecek gibi görünüyor.

Bugün gelen ilk “resmi olmayan” bilgilere göre Apple geçtiğimiz yılın son çeyreğinde 91.8 milyar dolar gelir ve 22.2 milyar dolar net kar bildirdi. Bu inanılmaz bir rakam zira görünen o ki; son üç aylık dönemde Apple her gün tam 1 milyar dolar gelir elde etti.

Bunun en büyük sebebi ise tahmin edeceğiniz üzere Noel arifesindeki satışlar. Apple bu dönemde yaptığı kampanya ve reklamlar ile insanları Apple ürünleri alamaya yönlendirdi. iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max almak istemeyen birçok kişi ise giyilebilir ürünlere yöneldi. Karlılık rakamları da bundan dolayı ciddi anlamda arttı. Zira Apple‘ın giyilebilir ürünlerden daha yüzdelik oradan daha fazla kar yaptığını biliyoruz.

Asıl gelir rekoru ise 2020 yılında gelecek 5G destekli iPhone 12 ile kırılacak…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu