Akıllı TelefonCep TelefonuDonanımGüncel Teknoloji HaberleriGüvenlikSamsungTeknoloji

Samsung Galaxy Grand Prime Plus Galaxy S9 Plus özelliğine sahip olacak!

Samsung’un orta segmentte akıllı telefonlarının yer aldığı Grand serisi yakında yeni üyesine kavuşacak. Samsung Galaxy Grand Prime Plus parmak izi sensörlerine alternatif güvenlik önlemlerinin sunulduğu bu günlerde iris tarayıcısı ile geleceği ortaya çıktı.

İris tarayıcısı kullanan cihazların sayısı artıyor

Gelişen teknoloji ile birlikte üst seviyelere çıkan güvenlik tedbirleri her geçen gün çeşitleniyor. Standart alfanumerik şifreleme, ekran desen kilitleri bir dönemin tek seçenekleriydi. Parmak izi sensörleri ve yüz tanıma teknolojilerinin neredeyse tüm amiral gemisi modellerde yer aldığı bu günlerde iris tarayıcısı halen en güvenilir güvenlik önlemlerinin başında geliyor. Yüz tarayıcıyı fotoğraf ya da ikiz kardeşiniz ile kandırmak mümkün olabilirken retina tarayıcı asla şaşmayan bir güvenlik önlemi. Samsung tarafından daha önce de kullanılan bu güvenlik yöntemi diğer alternatif şifreleme metodları ile birlikte sunulduğu için biraz gölgede kalmış durumda ama halen en güvenilir kilit açma yöntemi olarak kullanılıyor. Görünen o ki Güney Koreli üretici bu teknolojiyi her kategoride standart haline getirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Firmanın orta segmentte yer alan akıllı telefonlarının bulunduğu Grand serisinde de çok yakında iris tarayıcısı görebileceğiz. Samsung Galaxy Grand Prime Plus modelinin 2018 yılında tanıtılacak versiyonunun incelenen yazılım detaylarında iris tarayıcısı göze çarpıyor. Firmanın 2019 yılında ise neredeyse tüm cihazlarında bu özelliği standart olarak sunacağı söyleniyor.

Cihazın sızdırılan diğer detayları ise 5.5 inç büyüklüğünde 540×960 piksel ekran kullanılacağı yönünde. Exynos 7870 işlemciden güç alacak olan cihaz 3.630 mAh batarya kapasitesine sahip olacak. Ağustos ayı içerisinde tanıtılacağı belirtilen cihaz için fiyat bilgisi henüz mevcut değil.

 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu