Akıllı TelefonAndroid GüncellemeGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobiroller

EMUI 9.1 güncellemesi bu defa Huawei P10 / P10 Plus için başladı

Android 9 Pie tabanlı EMUI 9.1 güncellemesi bu defa Huawei P10 Plus ve P10 için dağıtıma çıkıyor. Huawei‘in bu iki eski tepe modeli güncelleme sonrası daha hızlı ve pek çok açıdan yenilenmiş bir arayüze kavuşuyor.

Huawei P10 serisinin tanıtımı üzerinden iki buçuk yıla aşkın bir süre geçti ve böyle önemli bir güncellemeyi hala alabildikleri için Huawei’yi takdir etmek gerekiyor. EMUI 9.1 sürümünün hangi gelişmeleri içerdiğini alt bölümde uzun uzadıya sıraladık.

Huawei P10 serisi için güncellemenin henüz başladığını ve küresel çapta yaygınlaşmasının birkaç haftayı bulacağını belirtelim.

Bunun yanında Huawei’in birçok telefon için EMUI 9.1 güncellemesinin dağıtım işlemini başlattığını, ancak bunun pazara ve operatöre göre değişkenlik gösterebileceğini hatırlatalım.

EMUI 9.1 güncellemesi neler getiriyor?

EMUI 9.1 sürümü üç yönden geliştirildi: Estetik, performans ve akıllı bir deneyim. GPU Turbo 3.0 yazılımını da beraberinde getiren yeni sürüm, EROFS (Süper Dosya Sistemi) ve Ark derleyicisini içeriyor.

EROFS dosya sistemi ile ortalama okuma performansının %20 artırıldığı bildiriliyor. Yeni Ark Derleyicisi ise sistem akıcılığını %24, yanıt verme hızını %44 ve üçüncü parti uygulamaların çalışma performanslarını %60 oranında artıyor.

Android 9.0’ın derin özelleştirme optimizasyonu sayesinde EMUI 9.1’de minimalist bir tasarım görüyoruz. Bu sürüm aynı zamanda duvar kağıtları, temalar ve simgelerde iyileştirmeler getiriyor. Ayrıca, kullanıcı arayüzünü kullanmayı kolaylaştıran genel sistem uygulamalarında da bazı iyileştirmeler yapılmıştır. Sağlık, ofis, eğlence, seyahat ve daha fazlası gibi çeşitli uygulamaların yapay zeka (AI) özelliklerinde de gelişmeler yapıldı.

GPU Turbo 3.0 sayesinde oyun performansı geliştirilen yeni EMUI sürümünde bazı kişilere video zil sesi de ayarlanabiliyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu