Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Bitcoin Düşecek! Biz Demiyoruz, Onlar Diyor! Peki Neden mi?

Bugün yapılan açıklamalara göre Bitcoin düşecek. Peki neden düşecek ve nasıl düşecek? Bitcoinciler buraya. Dikkatli olun, bizden söylemesi…

Yaşanan pandemi sonrasında hayatımıza birçok yeni terim girdi. Evden çalışma online eğitim, uzaktan toplantı ve sanal para. Bunlardan en önemlisi takdir edersiniz ki sanal paralar. “Coin” adı altındaki bu sanal paralar kullanıcılar tarafından ciddi anlamda ilgi görürken vergisizlik ve takip edilememezlik ülke hükümetlerinin bu paraya uzaktan ve hastalıklı gibi bakmalarına sebep oluyor. Birçok kişi sanal paraların geleceği konusunda büyük bir belirsizlik içindeyken bugün bir açıklama yapıldı ve “Bitcoin Düşecek” dendi.

Bugün Tesla’nın Bitcoin ile satılmaya başlaması ve Elon Musk’ın 1,5 milyar dolarlık Bitcoin alması gözleri bu tarafa çevirdi. Norveçli analitik firma Arcane Research bugün yaptığı açıklama ile Bitcoin’in önümüzdeki günlerde sert bir düşüş yaşayabileceğini belirtti.

Bitcoin  24 saat içinde birimin başına yaklaşık 2,000 dolar fiyat düşüşü yaşadı. Bu sert düşüş gibi düşüşlerin önümüzdeki süreçte de yaşanacağı Arcane Research tarafından dile getiriliyor.

Bitcoin halen ülkeler tarafından yasal olarak kabul edilmiş bir para birimi değil. Evet bugün Bitcoin ile Tesla alabilirsiniz ama Tesla, alüminyum aldığı şirkete dolar ile ödeme yapmak zorunda. Bitcoin ile satılan araca dolar üzerinden fatura kesilip vergilendirilmesi ise Tesla’nın düşünmesi gereken şeylerden birisi. Yani Tesla, sattığı araçların %25’ini Bitcoin ile satmış olsa bugün şirketinin devamını sağlayabilir mi?

Peki ya Elon Musk 1,5 milyar dolarlık Bitcoin’i satmaya karar verirse…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu