Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobiroller

iPhone 14 Plus Üretimi İçin Şok Karar!

Apple, piyasaya sürüldükten 11 gün sonra iPhone 14 Plus üretimini askıya aldı. Bazı fabrikalarda ise üretim yüzde 80 oranında azaltıldı.

Apple tarihinin en başarısız telefonlarının iPhone 12 mini ve iPhone 13 mini olduğunu söyleyebiliriz. Bu telefonlar dünya genelinde milyonun üzerinde satmalarına rağmen diğer iPhone’larla kıyaslandığında satışların devede kulak kaldığını söylemek yanlış olmayacaktır. Apple çok değil, sadece 2 yılın ardından iPhone serisinde mini modeli rafa kaldırdı. Peki yerine hangi modeli getirdi: iPhone 14 Plus. Apple’ın yeni stratejisi Pro Max ile aynı ekran boyutunda, teknik özellikler noktasında ise standart modelle aynı donanıma sahip bir telefonla yoluna devam etmek oldu. Ancak ön siparişler ve akabinde gelen satış rakamları telefona olan ilginin sınırlı olduğunu gösteriyor.

iPhone 14 Plus Bekleneni Veremedi!

Apple’ın telefona olan ilginin sınırlı kalması nedeniyle iPhone 14 ve iPhone 14 Plus’ın üretim hattının bir kısmını Pro modellere çevirdiği kısa süre önce haberlere konu oldu. Yeni bir gelişme Apple’ın iPhone 14 Plus için bazı tesislerde üretimi tamamen sonlandırdığı yönünde.

Amerikalı The Information sitesine göre Apple, iPhone 14 Plus’ın üretimini bazı tesislerde askıya almış durumda. Tedarikçilerden edinilen bilgiye göre bu Apple için acil alınan bir karar. Apple ayrıca telefon için bazı tedarikçilerinden parça alımını durdurdu, bazılarından ise üretimi yüzde 70-90 oranında düşürmesini istedi.

iPhone 14 Plus

Geçtiğimiz gün Çin’deki birçok perakendecinin iPhone 14 Plus’a olan ilginin düşük kalması nedeniyle telefonun fiyatında ciddi düşüşler gerçekleştirdi. Türkiye’de telefon ilgi görmese de herhangi bir indirimin gerçekleşmesi söz konusu bile değil.

iPhone 14 Plus hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Sizce beklentileri karşılayan bir telefon mu?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu