Sinema-dizi

Popüler dizi Stranger Things kaç sezon sürecek?

15 Temmuz 2016’da yayın hayatına başlayan ve kısa süre içerisinde en çok izlenen yapımlardan birine dönüşen bilim kurgu-korku türündeki internet dizisi Stranger Things kaç sezon sürecek? Konuya ilişkin dizinin yapımcısı ve yönetmen yardımcısı Shawn Levy’den açıklama geldi.

Levy’nin açıklamalarına bakılırsa Netflix’in şu an diziden vazgeçme planı bulunmuyor. Sadece Netflix’in değil tüm dünyada en çok izlenen dizilerden birine dönüşen Stranger Things’in şu ana kadar iki sezonu yayınlandı. Üçüncü sezon çekimleri kısa süre önce başladı ve muhtemel 2019’da izleyiciyle buluşacak.

Stranger Things
Stranger Things

Stranger Things dördüncü sezon olacak mı? Dizinin yönetmen yardımcısı koltuğunda oturan Shawn Levy, collider sitene bazı açıklamalarda bulundu. Levy’ye göre dördüncü sezonda da gerçekleşecek bazı ilginç şeyler olacak. “Dördüncü sezon kesinlikle olacak. Bunun da ötesinde bir sezon daha olması olasılığı bulunuyor, ancak şu an için kararsızız.”

Stranger Things konusu

Stranger Things, 1980’lerin başında kurgusal kırsal kasaba olan Hawkins, Indiana’da geçmektedir. Hawkins Ulusal Laboratuvarı görünüşte Amerika Birleşik Devletleri Enerji Bakanlığı için bilimsel araştırma yapmaktadır ancak gizlice paranormal ve doğaüstü alanlarda insanların üzerinde deney yapmaktadır. Yanlışlıkla, “Baş aşağı” olarak adlandırılan alternatif bir evrene açılan bir portal yaratırlar. Bunun sonucunda, Hawkins’in bu olaydan habersiz sakinleri olumsuz bir şekilde etkilenmeye başlar.

İlk sezon Kasım 1983’te Will Byers’ın Baş aşağı’ndan gelen bir yaratık tarafından kaçırıldığı tarihte başlar. Annesi Joyce ve kasabanın polis şefi Jim Hopper, Will’i aramaya başlar. Aynı zamanda, Eleven adlı psikokinetik yeteneklere sahip genç bir kız laboratuvardan kaçar ve Will’i bulmak için yaptıkları aramalarda Will’in arkadaşları Mike, Dustin ve Lucas’a yardım eder.

İkinci sezon Ekim 1984’ten itibaren başlar. Will kurtarılır ancak olayların ayrıntılarını çok az kimse bilmektedir. Will’in arkadaşları ve ailesi, Will’in Baş aşağı’ndaki varlıklardan hâlâ etkilendiğini öğrendiklerinde, Baş aşağı’nın kasaba ve insanlık için daha büyük bir tehlike olduğunu fark ederler.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu