Genel

Heyecanla Beklediğimiz 5 Amiral Gemi Telefon! Sizin Tercihiniz Hangisi?

2021’in ikinci ayı içerisindeyiz. Rekabet kızışıyor ve yakın zamanda tanıtılacak beş amiral gemi telefon haberimize konu oldu. 

Haberimizde değineceğimiz beş amiral gemi telefon birbirinden iddialı özellikler sunuyor. Peki bu yılın özellikle Android tarafında ses getiren telefonu hangisi olacak? Daha yakın zamanda Galaxy S21 serisini konuşuyorduk. Derken Xiaomi Mi 11 tanıtıldı. 6 ay gibi kısa bir sürenin bile çok uzun olduğu mobil ekosistemde çok yakında bambaşka telefonlar konuşmaya başlayacağız. Bu haberimizde beş tanesine göz atacağız. Bakalım en çok hangisi sizi heyecanlandıracak.

İşte merakla beklediğimiz beş amiral gemi telefon

OPPO Find X3

Find X3 serisinde yer alacak modeller Çin’de sertifika sürecinden geçmeye başladı. Oppo Find X3 muhtemelen mart ayı içerisinde görücüye çıkacak. Find X2 ile iyi bir ivme yakalayan şirketin devam modelde de bunu sürdüreceğini düşünüyoruz. 6.7 inç büyüklüğünde yeni bir renk yönetim sistemine sahip ve 120Hz tazeleme hızında ekran, 65 watt hızlı şarj, 30 watt kablosuz hızlı şarj, 4.500 mAh büyüklüğünde pil ve daha gelişmiş dörtlü kamera modülü Find X3’ün muhtemel özellikleri olacak.

OnePlus 9 Pro

Sızan görüntüler OnePlus 9 Pro’nun aşağı yukarı tasarım anlayışını ortaya çıkarmış durumda. Hasselblad ortak bir kamera sistemi üzerinde çalışan şirket nihayet tepe modellerle rekabet edecek bir kamera performansı sunacak.

Snappdragon 888 işlemcisinden güç alacak telefonda 2K 120Hz ekran bir kez daha kullanılacak. Telefon arka tarafta matris dörtlü kamera taşıyacak. Kamera donanımı 48MP ana kamera + 48MP geniş açı + ultra geniş açı + portre lens kombinasyonundan oluşuyor. Önde ise 32 megapiksellik bir kamera yer alacak. 65W kablolu hızlı şarj + 40W kablosuz hızlı şarj destekli 4.500 mAh büyüklüğündeki pil telefonda öne çıkan bir diğer özellik olacak. OnePlus 9 Pro’nun nisan ayı içerisinde tanıtılması bekleniyor.

Xiaomi Mi 11 Pro

Xiaomi yeni bir strateji başlatarak Mi 11 serisinde Pro modeli daha sonraya sakladı. Mayıs ayı içerisinde tanıtılması beklenen telefon, Mi 11 ile kıyaslandığında daha güçlü bir kamera paketi sunacak. Ana kamera bir kez daha 108 megapiksel çözünürlüğünde olacak; fakat Xiaomi’nin telefoto ve geniş açılı kamerada yeni atılımlar ortaya koyacaktır.

Xiaomi Mi 11 Ultra

Birkaç gün önce YouTube kısa bir inceleme videosu yayınlanan Xiaomi Mi 11 Ultra pek çok kullanıcıda heyecana neden olmadı değil. Hem tasarım hem de iddia edilen teknik özelliklerle geldiği takdirde Mi 11 Ultra’nın yılın telefonu olacağını şimdiden söyleyebiliriz. 120X yakınlaştırma sağlayan iddialı bir kamera paketi sunması beklenen telefonda arka taraftaki mini ikinci ekran da bizleri şaşırtmadı değil.

Xiaomi Mi11 Ultra muhtemel teknik özellikleri

  • 6,81 inç büyüklüğünde Quad HD + (3200 × 1440 piksel) 20: 9 AMOLED ekran, HDR10 + 120 Hz yenileme hızı, Corning Gorilla Glass Victus koruma, ikinci ekran
  • 5 nm sekiz çekirdekli Snapdragon 888 yonga seti
  • Çift SIM (nano + nano)
  • Android 11 tabanlı MIUI 12.5,
  • 50MP arka kamera, 48MP ultra geniş açılı lens, 120X’e kadar yakınlaştırmalı 48MP periskop telefoto kamera
  • 20 MP ön kamera
  • Suya ve toza dayanıklı (IP68)
  • Ekrana gömülü parmak izi tarayıcısı
  • USB Type-C ses, Yüksek Çözünürlüklü ses, Çift hoparlör, Harman Kardon destekli hoparlör
  • 5G SA / NSA Çift 4G VoLTE, Wi-Fi 6E 802.11 ax 8 x / MU-MIMO, Bluetooth 5.1, GPS (L1 + L5), NFC, USB Type-C
  • 67W kablolu, 50W kablosuz hızlı şarj, 10w kablosuz ters şarjlı 5000mAh pil

Huawei P50 Pro

Ve geldik tüm bunlar arasında üvey evlat muamelesi gören Huawei P50 Pro. Huawei P40 ve Mate 40 serisinin Google hizmetlerinden yoksun olması satışları önemli ölçüde baltaladı. P50 serisinin de aynı kaderi yaşayacağını düşünüyoruz.

Google olmasa da P50 Pro’nun serinin kamera tarafındaki iddiasını sürdüreceğini söyleyebiliriz. Mart ya da nisan ayında tanıtılması beklenen telefonda en önemli yükseltmelerden biri ses tarafında olacak. Mate 40 Pro’daki stereo hoparlör eminiz ki P50 Pro’ya da taşınacaktır.

5nm üretim sürecine sahip Kirin 9000 işlemcisinden güç alacak telefonda ana kameranın Sony üretimi 80MP CMOS sensör olacağı gelen bilgiler arasında. Periskop telefoto lens kameranın bir kez daha değişmeyenlerinden olacak. Ayrıca arka tarafta toplamda beş kameranın yer alması bekleniyor.

Amiral Gemi Telefon
Amiral Gemi Telefon
Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu