Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi Mi 11 Pro Ekranı Hakkında Şaşırtan Detaylar

Önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde piyasaya sürülmesi beklenen Xiaomi Mi 11 Pro hakkında, yeni sızıntılar ortaya çıktı. İşte detaylar;

Akıllı telefon pazarında yeni bir döneme geçiş için hazırlıklar resmen başladı. Orta segment ve amiral gemisi modellerin ön planda olacağı bu rekabette, yeni sızıntılar da sıklığını arttırdı. Bildiğiniz üzere yonga seti üretici olan Qualcomm, en yeni işlemcisi Snapdragon 875’i önümüzdeki ayın sonunda duyuracak. Snapdragon 875’i heyecanla beklememizin temel amacı, yeni nesil amiral gemilerinin bu yonga setinden güç alacak olması. Daha önceden de belirttiğimiz gibi Xiaomi, OPPO, OnePlus ve diğer üreticilerin çoğu, amiral gemisi modellerinde bu yonga setine yer verecek. Bununla birlikte ortaya atılan bazı iddialar, Snapdragon 875’i kullanacak ilk grubun Samsung ve Xiaomi olacağını belirtiyor. Raporlara göre Samsung, Ocak ayında S21 serisini Snapdragon 875 ile birlikte duyuracak. Ek olarak Xiaomi, Mi 11 ve Mi 11 Pro modellerini de kısa bir süre sonra aynı yonga setiyle birlikte piyasaya sürecek.

Xiaomi Mi 11 ve Mi 11 Pro hakkında çeşitli sızıntılar zaten ortaya çıkmaya başladı. Snapdragon 875 ile donatılacak olan bu telefonlar, diğer iddialı özellikleri ile rakiplerine adeta göz dağı verecek. Bununla birlikte Çinli üretici, ekran konusunda da büyük bir adım atacak. Weibo dijital sohbet istasyonunda ortaya çıkan bir rapora göre Mi 11 Pro modelinde; 2K çözünürlüklü ve 120Hz yenileme hızına sahip bir ekran olacak. Bunun yanı sıra sol üst köşede de, selfie kamerasını içerisinde barındıracak bir delik olacak.

Xiaomi Mi 11 Pro

Mi 11 Pro dört tarafı kavisle çevrili bir ekrana sahip olacak

Sızıntıyı yapan kişiye göre  Mi 11 Pro ayrıca, dört tarafı kavisle çevrili bir ekrana sahip olacak. Cihazın üst ve alt taraflarında eğrilikler olacak ancak,  P40 Pro kadar belirgin olmayacak.

Xiaomi’nin yeni amiral gemileri, raporlara göre 2021’in Ocak ya da Şubat ayında piyasaya sürülecek. Bununla birlikte Çinli üretici, Mi 11 serisiyle birlikte Snapdragon 875’i kullanan ilk gruplardan biri olacak.

Ortaya atılan tüm bu iddiaların doğruluk payı oldukça yüksek. Zira Mi 10 serisinin stoklardan kaldırılması, Mi 11 serisine ait olan çeşitli Geekbench testleri ve çok daha fazlası, Xiaomi’nin yeni bir lansama yakın olduğunu açıkça ortaya koyuyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu