Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsung

Samsung Telefonlarda Kamera Kullanımı Daha Kolay Hale Geliyor

Samsung Kamera Asistan uygulaması ile birlikte akıllı telefonlarda kamera kullanımı daha kolay bir hale getiriliyor. Pek çok ayarlama bu uygulama üzerinden gerçekleştirilebilecek.

Samsung kısa süre önce Good Lock modülünü One UI 5.0 desteğiyle güncellemeye başladı.  Samsung, Good Lock kişiselleştirme paketinin bir parçası olarak Galaxy akıllı telefonlar için yeni bir Kamera Asistanı uygulaması yayınladı. Bu uygulama ile Samsung telefonlarda kamera deneyimini daha kolay ve işlevsel bir hale getiriyor. Detaylara göz atalım.

Samsung Telefonlarda Kamera Ayarlamaları Şimdi Daha Kolay

Öncelikle, Camera Assistant’ın en iyi yönlerinden biri, Good Lock ekibi tarafından geliştirilmiş olmasına rağmen, Good Lock deneysel platformuna bağlı olmamasıdır. Başka bir deyişle, uygulama Good Lock’a erişimi olmayan bölgelerdeki Galaxy cihazı kullanıcıları tarafından Galaxy Store’dan indirilebiliyor. Peki uygulama ile hangi ayarlamalar yapılabilmekte.

Uygulama oldukça basit bir kullanım deneyimine sahip. Kamera Asistan uygulamasında bir dizi geçiş anahtarı içeren tek bir ekran ve belirli kamera özelliklerinin değiştirebilen birkaç açılır menüye yer alıyor.

Otomatik HDR

Bu seçenek varsayılan olarak etkin olarak gelir. Etkinleştirildiğinde, One UI 5.0 cihazınızdaki Kamera uygulamasının resimlerinizin ve videolarınızın parlak ve karanlık alanlarında daha fazla ayrıntı yakalamasına olanak tanır.

Resimleri yumuşat

Bu seçeneğin etkinleştirilmesi, Fotoğraf modunda çekilen fotoğraflar için daha keskin kenarlar ve dokular sağlar. Varsayılan olarak devre dışıdır. Bununla deneyimleyebilir ve sonuçların fotoğrafçılık tarzınıza uygun olup olmadığını görebilirsiniz.

Otomatik lens değiştirme

Bu özellik varsayılan olarak etkindir. Kamera uygulamasının yakınlaştırma, aydınlatma ve özneye olan mesafeye göre en iyi lensi seçmesini sağlar. Bu seçeneği devre dışı bırakmak, kullandığınız sensör üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmanızı sağlar, ancak cihazınızdaki belirli otomatik özellikleri sınırlar.

Fotoğraf modunda video kaydı

Fotoğraf modunda video kaydetmek için Deklanşör düğmesini basılı tutmak için mevcut seçenek sizi rahatsız ediyorsa, bu geçişi kapatabilirsiniz. Geçiş, Camera Assistant uygulamasında varsayılan olarak açık durumdadır.

Zamanlayıcıdan sonraki resim sayısı

Bu yeni seçenek, bir zamanlayıcı ayarladığınızda telefonunuzun kamerasının kaç tane fotoğraf çekeceğini belirlemenize izin verdiği için oldukça kullanışlı olabilir. 1, 3, 5 veya 7 resim arasından seçim yapabilirsiniz.

Daha hızlı deklanşör

Bu özellik, deklanşörü hızlandırmak içindir, ancak bir bedeli vardır. Daha az kare yakalayarak resim kalitesinin düşmesine neden olabilir. Bu nedenle varsayılan olarak devre dışı gelir.

Kamera zaman aşımı

Bu açılır menü, etkin olmadığında Kamera uygulamasının açık kalacağı süreyi belirlemenize olanak tanır. Varsayılan olarak, kamera 2 dakika işlem yapılmadığında kapanacaktır, ancak Camera Assistant uygulamasında bu açılır menüye dokunarak 1, 2, 5 veya 10 dakika arasında seçim yapabilirsiniz.

HDMI ekranlarda temiz önizleme

Son olarak, “HDMI ekranlarında temiz önizleme” seçeneği, telefon HDMI aracılığıyla harici bir ekrana bağlandığında, kullanıcıların herhangi bir UI öğesi olmadan kamera vizörünü incelemesine olanak tanır.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu