Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiZTE

ZTE Axon 11 5G geliyor! Orta segment mi? Amiral gemisi mi?

Bir süredir çeşitli iddialar ile gündeme gelen ancak orta segment bir cihaz mı? Yoksa üst segment bir cihaz mı? Olacağı muamma olan ZTE Axon 11 5G karşımızda!

Son dönemde sadece Samsung, Xiaomi, Huawei gibi markalar yeni cihazları üzerinde çalışmıyor. Özellikle Çin merkezli birçok firma, pazara yeni cihazlar sunmak için büyük bir gayret içerisindeler. Onlardan biri olan ZTE’de, 23 Mart tarihinde tanıtacağı Axon 11 5G modelini, yayınladığı afişler ile karşımıza çıkardı.

Yayınladığı afiş ile Axon 11 5G’nin tasarım hatlarını bizlere gösteren ZTE, bu cihaz hakkında bizlere fazla bir bilgi vermiş değil. Bu durum da akıllara şu soruyu getiriyor: “ZTE Axon 11 5G orta segment bir cihaz mı? Yoksa Üst segment bir cihaz mı olacak?” Gelin bu soruya cevap vermeye çalışalım.

Öncelikle cihazın tasarımına bir bakış atalım. Cihaza ön profilden baktığımız zaman, artık klasikleşen bir tasarım görüyoruz. Son derece ince çerçeveler ve damla çentikli bir yapıya sahip olan ZTE Axon 11 5G, günümüzde birçok markanın tercih ettiği bir ekran tasarımına sahip. Arka tarafta ise “Yuba” tarzı kamerasını sol üst köşede gördüğümüz cihaz, dörtlü bir kamera kuruluma sahip olacak.

Kamera kurulumunun hemen altında ZTE ibaresi ve tahminen kamera detaylarının yer aldığı kısa bir metin bulunurken, Axon ibaresi sol alt köşeye dikey olarak yerleştirilmiş vaziyette. Sağ tarafta ses tuşları ve sol tarafta güç tuşunun bulunduğu yeni ZTE, kaynaklar arasında “Snapdragon 765G mi? Snapdragon 865 mi?” sorusunun odağı olmuş durumdaydı. Ancak sonunda bu durumda netlik kazanmışa benziyor…

Haberimizin başında ki soruya cevap verme vakti geldi de geçiyor; Ancak bu soruya cevap vermeden önce cihazın muhtemel teknik özelliklerini sizlerle paylaşalım. Siz özelliklere baktığınız zaman, zaten cihazın hangi segmente hitap ettiğini rahatlıkla anlayacaksınız.

ZTE Axon 11 5G Muhtemel Teknik Özellikleri

  • 6,7 inç boyutunda AMOLED 1080×2400 FHD+ çözünürlükte 393 ppi HDR10 ana ekran
  • Snapdragon 865 yonga seti
  • Adreno 650 GPU
  • 256GB UFS 3.0 Dahili depolama
  • 12GB RAM
  • 64 megapiksel f/1,8 ana, 8 megapiksel f/2,4 ikinci, 20 megapiksel f/2,2 üçüncü, 2 megapiksel f/2,4 dördüncü kamera
  • 20 megapiksel çözünürlükte f / 2.0 diyafram değerinde ön kamera
  • 5000 mAh pil gücü
  • 18W hızlı şarj desteği
  • Android 10 işletim sistemi, MiFavor 10 arayüz birimi
  • Siyah ve Beyaz renk seçenekleri

Özelliklerde de gördüğünüz gibi, ZTE Axon 11 5G, Snapdragon 765G ile değil Snapdragon 865 yonga seti ile birlikte gelecek ve ZTE’nin yeni üst segment cihazı olacak. Peki siz bu cihazı nasıl buldunuz?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu