GenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerOyun HaberleriOyun KonsoluTeknoloji

Nintendo Switch Oyunlarını Korsan Oynayan Yandı

Nintendo ile Xecuter arasındaki dava sonuçlandı. Nintendo Switch oyunlarını korsan oynamak bu ekibe çok ama çok pahalıya patladı.

Nintendo Switch’in çıkması ve çok ses getirmesi ile birlikte hackerlar konsolu kırmaya yönelmişti. Konsoldaki Tegra işlemcideki açıktan yararlanarak CFW işlemini mümkün kılan Team Xecuter ekibi konsolu kıran ilk ekip olmayı başarmıştı. Ancak bu CFW işlemi ekibe çok ama çok pahalıya patladı.

Dominikli Gary Bowser, NS oyunlarını korsan kullanmaktan suçlu bulundu ve Nintendo’ya toplam 14,5 milyon dolar ödemeye mahkum edildi. Ayrıca Bowser’a tam 3.5 yıl hapis cezası da verildi. İnsanların Nintendo Switch konsollarında korsan oyunlar oynamasına izin veren Team Xecutor organizasyonu için web siteleri çalıştırmak ve cihazlar tasarlamaktan suçlu bulundu.

Bir hafta önce mahkûm edilmesinden sonra Bowser, Nintendo’ya 4.500.000 dolar daha tazminat ödemeyi kabul etti. Aralık ayında mahkeme, Bowser’a 10.000.000 dolar ödemesini emreden bir emir yayınladı.

2020’de DOJ, yatırımcıları ve geliştiricileri getiren Xecutor’un arkasındaki beyni Max Luarne ile birlikte Bowser’ı tutukladı. Bir üretim ve dağıtım şirketi olan ChinaDistrib’in yönetimini denetleyen Yuanning Chen de suçlandı.

Nintendo Switch OLED

Nintendo, oyunları ve konsolları için agresif bir korsanlıkla mücadele politikasına sahip olmaya devam ediyor. Ayrıca insanların korsan oyunları indirebileceği siteleri düzenli olarak kapatıyor. Nintendo, Bowser’ın tutuklanmasından dolayı ABD hükümetine teşekkür eden bir basın açıklaması yaptı. Cezaların miktarı, Nintendo ve ABD hükümetinin korsanlığı ne kadar ciddiye aldığını gösteriyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu