Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriGündemKatlanabilir TelefonlarMobirollerSamsung

Samsung Kan Kaybediyor! Satışlar İyi Değil!

Güney Koreli teknoloji devi Samsung kan kaybetmeye devam ediyor. Satışlar pek iç açıcı değil. Firma bu yıl beklenen satışı yapamadı.

Samsung, şirketin yıllık bazda %4 artışla 54,1 milyar dolar konsolide gelir elde ettiğini açıkladı. 3. Çeyrek raporlarındaki bellek İşindeki satışlardaki düşüş ve tüketici ürünlerine olan talebin zayıf kalması nedeniyle yıllık bazda %23 düşüş ile yaklaşık 7,7 milyar dolar işletme karı elde etti.

System LSI Business, cep telefonlarına ve TV’lere olan zayıf talep nedeniyle daha düşük karlar gördü, Foundry Business üç aylık rekor bir gelir elde etti. Samsung Display, katlanabilirler de dahil olmak üzere yeni amiral gemisi akıllı telefonlar sayesinde mobil panel işi için rekor gelir elde ederken, büyük panel işi zayıf TV ve monitör pazarlarının ortasında kayıp vermeye devam ediyor.

Samsung telefon işinde de düşüş yaşadı

MX ve Networks işletmeleri, yeni telefon ve giyilebilir lansmanların satışları nedeniyle yıllık bazda %13 ve yıllık %10 artışla 32,21 trilyon won konsolide gelir açıkladı. Bölüm, yıllık bazda %3,57 düşüş ve %23,66 artışla işletme karında 3,24 trilyon won açıkladı.

Galaxy Z Fold4 ve Z Flip4 satışları, zorlu bir pazar ortamına rağmen önceki modellere kıyasla güçlü bir büyüme gösterdi. İlk yarıda piyasaya sürülen Galaxy S22 serisi de sağlam satış ivmesini koruyarak bir yıl öncesine göre önemli bir gelir artışı kaydetti.

Dördüncü çeyrekte Samsung, devam eden jeopolitik sorunlara ve makroekonomik istikrarsızlığa rağmen yıl sonu mevsimselliği nedeniyle telefonlara ve giyilebilir cihazlara yönelik pazar talebinin bir önceki çeyreğe göre artmasını bekliyor.

Samsung, katlanabilir cihazlar ve S22 serisi de dahil olmak üzere amiral gemisi ürünlerinin güçlü satışlarını sürdürmeyi ve tabletler ve giyilebilir cihazlar gibi Galaxy Ekosistem cihazlarının satışlarını genişletmeyi hedefliyor. Ayrıca, yeni kitlesel pazar akıllı telefon modeli lansmanlarının satış hacmini artırmaya yardımcı olması bekleniyor.

Samsung One UI 5.0

2023’te, devam eden küresel ekonomik istikrarsızlığın ortasında telefon ve giyilebilir pazarların büyümesi bekleniyor. Tabletler için, düşük ve orta uç pazarın biraz daralması beklenirken, premium ürünlere olan talebin sağlam kalması muhtemeldir.

Şirket, katlanabilirlerin yüksek büyümesini sürdürmeye ve S serisinin satışlarını genişletmeye çalışacak, böylece ürün karışımını iyileştirecek ve gelir artışını uzatacaktır. Tabletlerde Samsung, premium ürün serisini güçlendirerek ve S-Pen gibi özelliklerle tablet deneyimini geliştirerek geliri artırmayı hedefliyor.

Ayrıca şirket, SmartThings’e dayalı uygun bir çoklu cihaz deneyimi sunarken, Galaxy Ekosistem cihazlarının satış büyümesi yoluyla karlılığı artırmayı planlıyor. Ocak ayında Galaxy S23 ailesini tanıtacak olan firma bakalım önümüzdeki yıl nasıl bir satış performansı sergileyecek?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu