GenelGiyilebilir TeknolojiGüncel Teknoloji HaberleriSamsung

Samsung Galaxy Watch7 Sonunda Beklenen Özelliği Sunacak

Samsung Galaxy Watch7 hakkında bilgiler geliyor. İddialara göre saat sonunda çok beklenen bir sağlık özelliğini sunacak.

Samsung Galaxy Watch7 serisi hakkında sızıntılar ve söylentiler hız kazanıyor. Model serisinin, stratejide bir değişime işaret eden iki modele kıyasla üç modelden oluşması bekleniyor. Şimdi, Güney Kore’den gelen yeni bir rapor, gelecek giyilebilir cihazlarda yer alabilecek hayati bir sağlık izleme özelliğini ortaya koyuyor. Şirketin Kıdemli Başkan Yardımcısı Hon Pak, kan şekeri takibi ve yapay zekanın giyilebilir cihazlara entegrasyonu konusundaki önemli tartışmayı gerçekleştirmek üzere Samsung Health danışma kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

Tartışmaya göre, Samsung’un gelecek Galaxy Watch7 serisine kan şekeri (kan şekeri olarak da bilinir) monitörünü dahil etmesi bekleniyor. Apple dahil pek çok giyilebilir cihazın da cihazlarındaki sağlık takibi özelliği üzerinde çalıştığı bildiriliyor. Bunun nedeni, kan şekeri monitörlerinin diyabetli kişilerin yanı sıra diyabet hastası olmayan ve sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürmek isteyenlere de yardımcı olabilmesi.

Bu yılın Ocak ayının başlarında Hon Pak, gelecekteki giyilebilir cihazlarda kan şekeri takibinin yapılabileceğine dair ipucu vermişti. Bunun nedeni parametreyi sürekli olarak ölçebilmeleri. Ek olarak, aynı zamanda invaziv değildirler, bu da cilt delme ve kan alma ihtiyacını ortadan kaldırarak hastaların işini kolaylaştırır. Bu nedenle kan şekeri takibinin gelecekteki giyilebilir cihazlarda önemli bir ilerleme olması bekleniyor.

Samsung basın bülteninde Galaxy Watch7’den bahsedilmiyor. Ancak yaklaşan üründe kan şekeri ölçüm cihazının da yer alması ihtimali giderek artıyor. Güney Koreli markanın bunu tüm modellere dahil edip etmeyeceği de henüz bilinmiyor. Şirket, mevzuat nedeniyle akıllı saati tıbbi cihaz yerine elektronik cihaz olarak sınıflandırmayı tercih edebilir.

Samsung’un bir sonraki Unpacked etkinliğinin 10 Temmuz’da düzenlenmesi bekleniyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu