Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Galaxy S22 200 MP Kamera ile Şapkadan Tavşan Çıkaracak

Samsung’un 2022’nin ilk ışıklarında tanıtacağı Galaxy S22 ailesi hakkında ilk sızıntılar geldi. Telefonda 200 MP kamera yer alabilir.

Telefon pazarında üreticiler kamera konusunda dev isimler ile anlaşmaya devam ediyor. Leica, Zeiss ve Hasselblad gibi kamera devlerinin telefonları besleme furyası önümüzdeki yılda da devam edecek. Samsung‘un merakla beklenen yeni amiral gemisi Galaxy S22 ailesinde Olympus imzalı lenslerin kullanılacağı bugün ortaya çıktı.

Galaxy S22 Olympus imzalı lensleri ile şov yapacak

Aktarılan bilgilere göre; S22 ailesindeki Olympus imzalı ana lens tam 200 Megapiksel çözünürlüğünde olacak. Daha önce 108 Megapiksel çözünürlüğü hayatımıza kazandıran Samsung şimdi de 200 MP için kolları sıvayacak. 108 MP’lik sensörü ile umduğunu bulamayan Güney Koreli teknoloji devinin Olympus imzalı yeni lensleri ile şapkadan tavşan çıkarması bekleniyor. DxOMark‘tan yüksek puanlar alıp şeytanın bacağını kırmak isteyen Samsung, yeni canavarını 2022’nin ilk ışıklarınıda tanıtacak.

Kaynaklar, kalite kaybı olmadan en yüksek çözünürlüğü ve ayrıntıyı getirmesi gereken 200 megapiksel bir sensörün varlığını doğruluyor. Buna ek olarak, S22 Ultra‘nın ayrıca uzun mesafelerde çekim yeteneklerini geliştirmek için telefoto lensli bir periskop kamera ile donatılacağı söyleniyor. Bu da cihazın ana kamerasının çok işlevli olacağı anlamına geliyor. Belki de Samsung yine mekanik olarak ayarlanabilen bir değişken diyafram çözümü kullanacak. Bu şimdilik bilinmiyor.

Galaxy S22

Yeni nesil Snapdragon 9 serisi yonga setinden beslenecek olan S22 ailesi, tasarımsal açıdan da büyük yenilikler sunabilir. Özellikle arka kamera tasarımında Samsung’un değişiklik yapacağını düşünüyoruz. Yine karşımıza ana, Plus ve Ultra  olmak üzere üç farklı model ile çıkacak olan Samsung, Olympus işbirliği ile kamera tarafında Leica’ya soğuk terler döktürecek gibi görünüyor. Umarız Samsung artık şeytanın bacağını kırar ve DxOMark’ta kamera konusunda ilk üçe girmeyi başarır.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu