Akıllı TelefonAndroidAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerSamsungTeknolojiXiaomi

Telefon Satışları Yarı Yarıya Düştü! Kriz Kapıda!

Telefon satışları Rusya’da yarı yarıya düştü. Savaşa giren Rusya’da kriz çok yakında patlak verebilir. İşte konuyla ilgili tüm detaylar.

Rusya ile Ukranya arasındaki savaş sonrası batılı ülkeler Rusya’ya yaptırım uygulamıştı. Bu yatprıımların etkileri yavaş yavaş hissedilmeye başlandı. Izvestia’ya göre, çeşitli kaynaklara atıfta bulunarak, Rusya’daki telefon satışları yarı yarıya azaldı. Ayrıca telefonların fiyatı yüzde 30-50 arttı.

Kaynak, yıl sonuna kadar cep telefonu talebinin yarıya düşebileceğini, Çin’den, Hindistan ve Vietnam’dan yapılan teslimatların ise pazarı destekleyebileceğini belirtiyor. 14-20 Şubat tarihleri ​​arasında, Ukrayna’daki özel harekatın ve yaptırım kampanyasının başlamasından bir hafta önce, Rusya’da 744.000 adet telefon satıldı. 21 Şubat’tan 27 Şubat’a kadar 703 bin cihaza ulaştı. Ertesi hafta 476 bine düştüler ve 7 Mart’tan 13 Mart’a kadar 380 bin adede düştü.

Rusya’da telefon satışları iki kez düştü

Bazı modeller ise, Mart ayındaki satışlardaki iki kat düşüşü, Şubat ayında elektronik ürünlere yönelik çılgın talebe bağlıyor. Svyaznoy Tedarik ve Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mikhail Dogadin, genel olarak teknoloji pazarı gibi akıllı telefon pazarının da piyasa koşullarına çok duyarlı olduğunu ve aynı şekilde genel ekonomik durumun yanı sıra lojistik ve döviz kurlarına da bağlı olduğunu söyledi.

MTS’ye göre, 2021’de Rusya’da 728 milyar ruble değerinde 30 milyon akıllı telefon satıldı. Parasal olarak pazar yüzde 28 artarken, fiziki olarak yaklaşık  yüzde 2 küçüldü. Satın alınan ürünlerin ortalama maliyeti yüzde 31 artarak 24,2 bin rubleye yükseldi. Tahminen bu yıl akıllı telefon pazarı 16 milyon adede düşebilir ve parasal olarak düşüş yaklaşık yüzde 30 olacak.

iPhone SE 2022

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu