Güncel Teknoloji HaberleriHuaweiVivo

Huawei ve Vivo Çapraz Lisans Patent Anlaşması İmzaladı

Huawei ve Vivo, hücresel Standart Temel Patentlerini kapsayan lisans patent anlaşması imzaladığını duyurdu.

Teknoloji devleri Vivo ve Huawei, küresel çapta bir çapraz lisans patent anlaşması imzaladığını duyurdu. İki şirket, 5G teknolojileri de dahil olmak üzere hücresel Standart Temel Patentleri kapsadığını söyledi. Hatırlayacağınız üzere Vivo ve Nokia, kısa süre önce benzer bir çapraz lisans anlaşması imzalayarak aralarında patent ödemeleri konusunda tüm bölgelerde uzun süredir devam eden anlaşmazlığa son vermişti. 

Vivo ve Huawei Küresel Çapta Lisans Patent anlaşması İmzaladı

vivo, 31 Aralık 2023 itibarıyla 70’in üzerinde ülke ve bölgede patent başvurusuna ve 25.000 aileden oluşan bir patent portföyüne sahip. Bu portföy, ETSI ve 3GPP gibi standart belirleme kuruluşlarına sunulan 2.500’den fazla aile ve yaklaşık 13.500 standart belgesi ile birlikte 6.000’den fazla 5G standart temel patent ailesini içeriyor.

Bu anlaşmayla alakalı Huawei’den üst düzey yetkili Alan Fan şunları söyledi:

Huawei, bu anlaşmayı vivo ile dostane müzakereler yoluyla yapmış olmaktan memnuniyet duymaktadır. Bu lisans sözleşmesi, birbirimizin patentlerinin değerine duyduğumuz karşılıklı saygıyı yansıtmaktadır. Bu aynı zamanda sektörün birlikte çalıştığını da gösteriyor. Toplu olarak temel araştırmalara yatırım yapıyoruz ve inovasyonun meyvelerini standartlaştırmaya ve paylaşmaya kararlıyız. Sonuçta önemli olan dünyanın her yerindeki insanlara daha iyi ürün ve hizmetler sunmaktır.”

Bu anlaşma, mobil iletişim teknolojilerinde rekabeti artırmak ve endüstriye yeni inovasyonlar getirmek için iş birliği ve ortaklık önemini vurguluyor. Her iki şirketin de patentlerini paylaşarak daha geniş bir müşteri kitlesine daha iyi hizmetler sunmaya odaklandığı görülüyor. Bu, mobil iletişim sektöründe daha fazla iş birliği ve inovasyonun yolunu açabilir ve son kullanıcılara daha iyi ürün ve hizmetler sunulmasına katkı sağlayabilir. Bakalım Huawei ve vivo ortaklığı sonrasında Çin’de ne gibi gelişmeler olacak. Bekleyip göreceğiz.“

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu