BYDMercedesOtomobilTeknoloji

İşte BYD ile Mercedes Ortaklığıyla Üretilecek Denza Z9GT

Mercedes-BYD ortaklığıyla üretilecek olan Lüks grand tourer Denza Z9GT modelinden ilk görüntüler geldi. Araç 25 Nisan'da tanıtılacak.

Çin dışında tüm dünyada faaliyet gösteren BYD, hem lüks araçlarıyla hem de bütçe dostu modelleriyle dünyanın en çok elektrikli otomobil satan markası olma yolunda gidiyor. Geçtiğimiz günlerde elektrik tabanlı hibrit aracı Seal U DM-i modelini 2 milyon 90 bin TL’ye satışa sunan BYD, şimdi de Mercedes ile birlikte araç üretiyor. BYD’nin alt markası Denza, ilk modeli Z9GT gün yüzüne çıktı.

Mercedes’in tasarladığı, BYD’nin ürettiği lüks grand tourer segmentine ait Z9GT modelinden ilk resmi görüntüler geldi. BYD ayrıca Denza dışında Yangwang ve Fangchengbao isimlerinde lüks alt markaları bulunuyor.

Denza markasının küresel pazara sunacağı ilk modeli olan Z9GT, Mercedes markasından ilham aldı. Önde 1, arkada ise iki adet olmak üzere toplam 3 motordan güç alan Z9GT, 710 kW yani 966 beygir güç üretebiliyor. Aracın teknik detayları çok fazla bilinmezse de 5,2 metrelik boya ve 2,9 tonluk ağırlığa sahip. Teknik detayları, fiyatı ve çıkış tarihi 25 Nisan tarihinde başlayacak Pekin Otomobil Fuarı’nda belli olacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu