Akıllı TelefonAppleCep TelefonuGenelGüncel Teknoloji HaberleriGündemiOS

iPhone 15, Her Zaman Açık Ekrandan Mahrum Kalacak

Apple yeni iPhone 15 serisinin temel ve Plus modellerinde yine her zaman açık ekran özelliğini kullanmayacak.

Apple geçtiğimiz yıl 1Hz ile 120Hz arasında değişen ProMotion ekran yenileme hızını destekleyen LTPO ekranlı iPhone 14 Pro ve Pro Max modellerini piyasaya sürdü. Yeni panel iki telefonda da her zaman açık ekran işlevini destekliyor. 14 serisi için Apple sadece bu paneli Pro ve Pro Max için kullandı şimdi ise yeni 15 serisinde de aynı yolu izlemeye devam edecek.

Ortaya çıkan yeni raporlara göre iPhone 15 temel modelleri LPTO ekranlar ile birlikte piyasaya sürülmeyecek. Bu da aynı iPhone 14 modellerinde olduğu gibi ekran yenileme desteğinden ve her zaman açık ekran özelliğinden yoksun olacağı anlamına geliyor. Kaynak ayrıca açıklamasında Apple’ın iPhone 15 ekran panellerini bazı şirketler ile tedarik işini anlaştığını ve yakın zamanda seri üretime başlayacağını bildiriyor. Ayrıca bu özelliklerin dışında sadece Pro serisi LTPO 120Hz ekran yenileme hızını destekleyecekken, temel ve Plus modelleri bu özelliği de desteklemeyecek.

iPhone 15

iPhone 15 modellerinin her zaman açık ekranı desteklemesi için bir LTPO ekranı gerekmektedir. Bunun sebebi ise LTPO paneller 1Hz ekran yenileme hızı özelliği sayesinde ekranın açık kaldığı zamanlarda pilin daha az boşaltmasına imkan tanımaktadır. Her ne kadar Android telefonlarda bu özelliği görmüş hatta kullanmış bile olsakta bu özellikler iPhone modelleri için oldukça yeni bir özellik ve sadece iPhone 14 Pro ve Pro Max modellerinde yer alıyor.

İlginizi Çekebilir: iPhone 14 Alacaklar Yeni Rengi Bekleyebilirsiniz

Daha önce ekranlar hakkında sızıntılar gerçekleştiren Ross Young, iPhone 15 serisinde bulunan tüm modellerin Dinamik Ada desteğine sahip olacağını ancak temel modellerin üretim kısıtlamalarından dolayı LTPO panellerinden yoksun olacağını iddia etmişti. Son raporlar sonucu bu durumun doğruluk payı artışa geçiyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu