Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSMobirollerTeknoloji

iOS 15.3.1 Yayınlandı! Mutlaka Yüklemelisiniz!

Apple apar topar iOS 15.3.1 güncellemesini iPhone’ları için yayınladı. Sistemde yaşanan kritik güvenlik açığı bu güncelleme ile kapatılıyor.

Apple, mutlaka yüklenmesi olan iOS 15.3.1 ve iPadOS 15.3.1 güncellemesini yayınladı. Apple, iPhone ve iPad’iniz için önemli güvenlik güncellemeleri içerdiğini söylüyor. Ayrıcagüncelleme  bellenim, braille ekranlarının çalışmayı durdurmasına neden olabilecek bir sorunu da giderir. Güncellemeyi indirip yüklemek için Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme’ye gidin. Güncelleme boyutu yaklaşık olarak 862.7 MB büyüklüğünde.

iOS 15.3 ve iPadOS 15.3’ün, saldırganların İnternet’teki kullanıcı ziyaretlerini izlemesine olanak tanıyan bir Safari güvenlik açığı için bir düzeltme içerdiğini hatırlamakta fayda var. FingerprintJS’e göre hata; herhangi bir web sitesinin internet etkinliğinizi izlemesine ve hatta kimliğinizi ortaya çıkarmasına izin veriyor. En son güncelleme, bu istismara karşı korumayı güçlendiriyor.

iOS 15.3.1 Ciddi Safari Güvenlik Açığı ve Diğer Sorunları Düzeltiyor

Güncellemenin kapattığı güvenlik açığı WebKit başlığı altında; “iPhone 6s ve üstü, iPad Pro (tüm modeller), iPad Air 2 ve üstü, iPad 5. nesil ve üstü, iPad mini 4 ve üstü ve iPod touch ( 7. nesil). Kötü amaçlarla oluşturulmuş web içeriğinin işlenmesi, rastgele kod yürütülmesine neden olabilir. Apple, bu sorunun aktif olarak istismar edilmiş olabileceğinin farkında.” olarak listeleniyor.

Önümüzdeki ay çıkacak olan iOS 15.4 güncellemesiden bahsedecek olursak; bu güncelleme ile en çok beklenen, Apple Watch’unuzu kullanmadan maske takarken Face ID ile iPhone’unuzun kilidini açma özelliği gelecek. Apple, tam yüz tanıma kullanmak yerine “kimlik doğrulama için göz bölgesindeki benzersiz özellikleri kullanacak”. Face ID’nin kullanıcının gözlük taksa bile yüz özelliklerini tanımasını sağlayan bir ayar da güncelleme de yer alacak. Bu güncellemenin Mart ortasında son kullanıcıya ulaşması bekleniyor.

iOS 15.3.1

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu