Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Exynos 1080 için yeni bilgiler açıkladı

Samsung, Exynos 1080 yonga seti için yeni bilgiler paylaştı. Görünüşe göre Samsung’un yeni yongası bomba gibi gelecek.

Samsung, Exynos 1080 yonga setini geçtiğimiz haftalarda üstü kapalı bir şekilde tanıtmıştı. Şimdi ise şirket, bu yonga setinin getirdiği bazı özellikleri açıklamak için resmi bir tanıtım videosu yayınladı. YouTube üzerinden yayınlanan videoda, yeni yonga setinin belli başlı özelliklerine değiniliyor.

Galaxy telefonlar için tasarlanmış yeni bir 5G yonga seti olan Exynos 1080’in Galaxy S21 ailesinde kullanılmayacağı söyleniyor. Samsung muhtemelen bu yonga setini tepe Galaxy A ailesinde kullanacak.

Yonga seti entegre bir 5G modemi ile geliyor. Samsung, bu yonga setinin 6Ghz altı ağlarda 5.1Gbps’ye kadar indirme hızı hızı sunacağını söylüyor. Günümüzde her şey “AI” etrafında yoğunlaştığı için şirket, yapay zeka yeteneklerini artırmak için bu yonga setine bir NPU (Sinir İşleme Birimi) kullanıyor.

Rapora göre NPU, Exynos 1080 tarafından desteklenen cihazların AI yeteneklerinde büyük bir artış sağlayarak 5,7 TOP’a kadar performans sunabilir.

Cortex-A78 çekirdekleriyle güçlü 5nm mimari

Samsung’un yeni yonga seti, ARM’ın yeni Cortex-A78 CPU çekirdeklerini kullanan ilk yonga setlerinden biri olacak. Yeni yongamız, 2.8GHz’de çalışan bir Cortex-A78 çekirdeği ile geliyor. Ayrıca yongada 2.6GHz’de üç tane daha Cortex-A78 çekirdeği ve 2.0GHz’de çalışan dört güç verimli Cortex-A55 çekirdeği bulunuyor.

Samsung‘un yeni gözdesi, son teknoloji LPDDR5 RAM standardını ve UFS 3.1 depolamayı destekliyor. Ayrıca Mali-G78 MP10 GPU kullanımı sayesinde oyun konusunda rakiplerine taş çıkarıyor.!

Yonga seti, HDR10 + ve Full HD + çözünürlükte 144 Hz’e kadar yenileme hızına sahip ekranlar için destek sunuyor. Kamera departmanı söz konusu olduğunda, cihaz 200 MP’ye kadar kamera sensörlerini destekliyor. Ayrıca 4K çözünürlükte HDR10+ video kaydı özelliği bu yonga setinde yer alıyor.

Son olarak bu yonga setinin Samsung’un 5nm EUV tabanlı FinFET işleminde tasarlanmış ve üretilen ilk işlemcisi olduğunu belirtelim.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu