Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriGüvenlikMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi Gizlilik Politikası Değişti! Aman WhatsApp Gibi Olmasın…

Bugün gelen bir rapor ile birlikte Xiaomi Gizlilik Politikası resmen değişti. Peki değişiklikler neler? Xiaomi neleri değiştirdi?

Son dönemde herkesin dilindeki tartışmalardan birisi WhatsApp‘ın gizlilik politikasını değiştirmesi. Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz günlerde WhatsApp bir duyuru yapmıştı ve bilgilerimizin Facebook’a aktarılacağını ve buradan da üçünü parti kullanıcılar ile bu verilerin paylaşılabileceği ile ilgili bir açıklama yapılmıştı. Bir anda ortalık karıştı ve Türkiye olarak WhatsApp bırakılarak Turkcell BİP servisine geçiş yaptık. Bugün de Çinli üretici Xiaomi Gizlilik Politikası ile ilgili bir açıklama yayınladı ve bazı şeylerin değiştiğini dile getirdi.

Açıkçası bu değişiklik ile Xiaomi bize daha fazla açıklama yapıyor gibi bir anlam ortaya konuyor. Yani verilerimizin paylaşılması vb bir durum ile ilgili bir durum yok. Aksine veri işleme ve veri saklama konusunda Xiaomi daha fazla bilgi sağlıyor. Peki Xiaomi’nin yeni gizlilik politikası bize ne sunuyor?

Xiaomi Gizlilik Politikası 2021

  • Bazı iletişim bilgilerimizi güncelledik.
  • Tarafımızdan ve üçüncü şahıslar tarafından toplanan bilgilerin bazılarını güncelledik.
  • Kişisel olarak tanımlanamayan bilgileri nasıl kullandığımızı daha net bir şekilde belirledik.
  • Kişisel bilgilerinizi işleme ve kullanılması süreçlerinde yasaya uygun güncelleme yaptık.
  • Veri saklama hakkında daha fazla ayrıntılı bilgi sağladık.
  • Kişisel bilgilerinize ilişkin haklarınızı daha net bir şekilde belirledik.

Yeni güvenlik güncellemelerinin 25 Şubat 2021 tarihi itibariyle başlayacağını da belirtelim. Güncellemeler ile ilgili detaylı bilgiye ise buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu