Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriTeknolojiTikTok

Kardeş Ülke Gecikti Ama Karar Verdi! Pakistan TikTok İçin…


Sadece z kuşağının değil, her yaştan insanın gözdesi olan TikTok çok eleştiriliyor. Sonunda Pakistan TikTok için yasaklama kararı çıkardı.

Pakistan, TikTok  yasaklayan ülkelerin çoğunluğuna katıldı. Buna göre, ülkenin telekom düzenleme kurumu PTA (Pakistan Telekomünikasyon Kurumu), uygulamayı 9 Ekim Cuma günü ülkede engelledi. Bunun nedeni, platformdaki “ahlaksız ve uygunsuz” içeriğin etkisiz hale getirilmesidir.

PTA sözcüsü Reuters tarafından hazırlanan bir rapora göre, TikTok’un Pakistan’da 20 milyon aktif kullanıcısı olduğu bildirildi. Ayrıca Sensor Tower’a göre son 12 ayda ülkede en çok indirilen üçüncü uygulama. Şirketin Temmuz ayında uyarıldığı bildirildiği için yasak birdenbire durmadı. Ve yetkililerin, platformdaki müstehcen içerikten kurtulmak için etkili bir mekanizma talep ettiği bildirildi. Ancak görünüşe göre TikTok yetkilileri tatmin edecek kadar önlem almadı.

Bunun yerine, yetkililerin TikTok’taki içeriğin bayağılığıyla ilgili olarak toplumun çeşitli kesimlerinden şikayetler aldıkları bildirildi. Buna ek olarak, Pakistan Başbakanı Imran Khan’ın PTA’ya yönlendirmesi süreci sadece hızlandırdı. Buna tepki gösteren TikTok, her ülkede kanunun geçerli olacağını ve işleri yoluna koymak için PTA ile temas halinde olduğu bildirildi. PTA da yasağı incelemeye hazır olduğunu söylüyor. Yani TikTok, yasadışı içeriği hafifletmek için tatmin edici bir mekanizma koyarsa, engelleme kararı geri alınabilir.

Daha geleneksel sosyal uygulamaları olan Pakistan, sadece TikTok’u değil, Tinder ve Grindr dahil olmak üzere diğer beş tanışma uygulamasını da engelledi. Bunu zaten engellemiş olan Hindistan, ABD gibi ülkelerin listesine katılır. Diğer ülkeler güvenlik ve veri hırsızlığını neden olarak göstermesine rağmen, Pakistan daha çok toplumsal yapı ile ilgili endişe taşıyor.

Bununla birlikte, Uluslararası Af Örgütü, Pakistan halkının ifade özgürlüğünün reddedildiğini söylüyor.  TikTok’un PTA ile görüşüp görülmediğine dair haberleri ilerleyen zamanlarda sizlerle paylaşacağız.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu