Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Yonga Seti Satışları Düşmeye Başladı!

Kriz kapıda olabilir. Yonga seti satışları yapılan son araştırmalara göre yüzde 5 oranında düştü. Telefon fiyatları yakında artabilir.

Koronavirüs pandemisi ile başlayan çip krizi hala etkisini sürdürüyor. Yapılan son araştırmalara göre yonga seti satışları düşmeye başladı. Krizin kapıda olması ile telefon fiyatlarında önümüzdeki yıl büyük bir artış görebiliriz. Counterpoint’in araştırmalarına göre; küresel çapta telefon yonga seti (SoC/AP+Baseband) sevkiyatları, Çin’de karantinaların ardından azalan talep ve 2021’in 4. çeyreğinde birkaç yonga seti üreticisinden gelen fazla sevkiyat nedeniyle 2022 yılının ilk çeyreğinde yıllık bazda yüzde 5 oranında gerileme yaşadı.

Ancak; yonga seti oranı daha pahalı 5G cihazlara geçtiğinden, bu düşüş, 2022 yılının ilk çeyreğinde yıllık bazda yüzde 23 oranında artan yonga seti gelirindeki sağlam büyümeyle bir şekilde dengelendi. Yonga setleri ve harici uygulama işlemcileri (AP), endüstrinin en büyük üreticisi olan TSMC tarafından üretildi. TSMC’den sonra Samsung Foundry, dünya çapında telefonlar için yonga setlerinin yüzde 30’unu oluşturan en büyük ikinci firma olmayı başardı.

2022 yılının ilk çeyreğinde, TSMC tarafından yapılan telefon yonga setlerinin sevkiyatı yıllık yüzde 9 azaldı. MediaTek imzalı telefon yonga setlerinin sevkiyatlarında da yıllık bazda düşüş yaşadı.  Ayrıca, 2022’de Qualcomm’un ikili kaynak kullanımı yaklaşımı TSMC’ye ek hacimler katacak. Bu yıl TSMC için telefon yonga setleri için pazar payında daha fazla artış, Qualcomm, Apple ve MediaTek’in 4nm amiral gemilerinin artmasıyla mümkün olacak.

En çok tercih edilen yonga seti

TSMC, gelişmiş düğümlerde (4nm, 5nm, 6nm ve 7nm) üretilen tüm akıllı telefon yonga setleri için pazar payının yüzde 65’ini elde etti. TSMC, MediaTek’in Dimensity 9000 yonga setiyle 2022’nin ilk çeyreğinde en gelişmiş 4nm üretim düğümünün seri üretimine başladı.

Qualcomm, 4nm teknolojisine dayalı olacak olan Snapdragon 8+ Gen 1 için iki tedarikçi kullanacağından, TSMC’nin 4nm düğüm tabanlı akıllı yonga setlerinin satışlarının daha da artması bekleniyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu