GenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerQualcommTeknoloji

Qualcomm Apple M1 Rakibi İşlemci Üretecek

Qualcomm, ARM tarafında pazar payını Apple’a kaptırmak istemiyor. Apple M1’e rakip olan işlemci çok yakında duyurulabilir.

Apple, ARM tabanlı yonga setlerinin x86’dan her zaman daha hızlı ve daha performanslı olduğunu dile getirmişti. Cupertinolu teknoloji devi bu süreçte Apple M1 ile karşımıza çıkmıştı. Intel’i ağlatan ARM tabanlı Apple M1 yonga seti için yeni bir rakip geliyor gibi görünüyor. Qualcomm, yeni Snapdragon işlemcileri ile Apple M1’e rakip olacak.

Bugün WinFuture, Qualcomm’un dizüstü bilgisayarları hedefleyen yeni nesil Snapdragon işlemcilerle bir yanıt hazırladığını açıkladı. Veritabanlarında görülen SC8280 kod adlı yonga setinin Snapdragon 8cx ve 8cx Gen 2’nin halefi olduğu söyleniyor. Bu yongaların aksine SC8280 yonga seti 16 GB’den fazla RAM’i çalıştırabilecek. Yani bu yonganın masaüstü/dizüstü için tasarlandığı açıkça ortada.

Çipin kalıbının 20 × 17 milimetrede önemli ölçüde daha büyük olduğu ve 8’den fazla çekirdeğe sahip olabileceği söyleniyor. Çipin, tam 32 gigabayt LPDDR4X RAM içeren sekiz gigabayt LPPDR5 RAM ile test edildiği ve başarılı bir sonuçla karşılaşıldığının da altı çiziliyor. Yonga seti, daha ucuz ve Pro sürümde mevcut olabilir. Ayrıca buna ek olarak Snapdragon X55 5G modem ile eşleştirilebilir.

Qualcomm

Çip hala geliştirme aşamasında. Muhtemelen bu geliştirme süreci yıl sonuna kadar devam edecek. ARM konusunda tecrübeli isim olan Qualcomm’un, Apple M1’den daha performanslı bir çip üretmesi bekleniyor. Ancak tabii yıl sonu Apple karşımıza M2 ile çıkabilir ve tekrardan yargı dağıtıp Qualcomm’u ağlatabilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu