Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Samsung Exynos 2200 Yalan Mı Oldu?

Samsung’un yeni nesil yonga seti Samsung Exynos 2200 ertelendi. Galaxy S22 serisinde sadece Snapdragon 8 Gen 1 kullanılabilir.

Samsung, geçtiğimiz ay 11 Ocak’ta özel AMD RDNA 2 mimarisi tabanlı grafiklere sahip AMD GPU’lu bir sonraki amiral gemisi Exynos yonga setini tanıtacağını açıklamıştı. Ancak lansman gerçekleşmedi ve şirket tarafından atılan tweet ortadan kayboldu. Bu olaydan sonra Samsung Exynos 2200 yonga setinin ertelendiği kesinleşti.

Samsung Exynos 2200 Ertelendi! Herkes Şokta!

Güney Kore’deki bir sızıntının yeni bir raporuna göre, şirket çipin piyasaya sürülmesini erteledi ve Snapdragon 8 Gen 1, küresel olarak tüm birimlere güç sağlayacak. Sızıntı yapan Ice Universe’ün weibo gönderisine göre, Samsung, AMD RDNA2 GPU saat hızlarını 1.90GHz’den 1.69GHz’e, ardından 1.49GHz’e ayarlıyordu ve herhangi bir ısıtma sorunu olmadan optimum performans için 1.29GHz’lik son frekansa ulaştı.

Sızıntı yapan kişi, Samsung’un şu anda en iyi performansı elde etmek için GPU saat hızlarını 1.49GHz’e yükseltmek için yonga setini değiştirmeyi planladığını söyledi. Ancak şirketin bunu son sürümde yapıp yapamayacağı belli değil. Ayrıca küresel olarak Snapdragon 8 Gen 1’e taşınması beklendiği için çip sıkıntısı yaşanıp yaşanmayacağı da net değil.

Son söylentilere göre, Samsung, Galaxy S22 serisinin lansman etkinliğini 8 Şubat’a düzenleyecek. 9 Şubat’tan itibaren ön siparişe açılacak. Şirketin yeni canavarları 21 Şubat’tan itibaren alıcılarına ulaşacak. Şubat ayına bir şey kalmadı. Exynos 2200’ün tanıtılmaması Galaxy S22 serisinde Snapdragon 8 Gen 1’in kullanılacağını gösteriyor.

Exynos 2200

Samsung’un performans sorunları nedeniyle yeni yonga setini ertelemesi oldukça kötü oldu. Snapdragon 8 Gen 1’de ısınma sorunu yaşanırken Samsung önemli bir kozu eline alabilirdi. Hatta Çinli üreticiler bile bu yongayı kullanacaktı. Bakalım ilerleyen süreçlerde neler yaşanacak?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu