Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Android 11 Kontrolcü İşinde Çuvalladı!

Android 11 yüklü telefonlar, kablosuz kontrolcüler konusunda resmen çuvalladı. Android 11 kontrolcü sorunu hala çözülmedi.

Google, Android 11 sürümün yaklaşık 5-6 ay önce resmi olarak yayınlamıştı. Ara ara sunduğu güncellemeler ile sistemdeki hataları düzelten Google’ın hala kablosuz kontrolcü desteğini düzeltemediği ortaya çıktı. Android 11 kontrolcü konusunda tabiri caizse resmen çuvalladı diyebiliriz.

Android 11 kontrolcü konusunda kullanıcılarını üzmeye devam ediyor

Aktarılan bilgilere göre Pixel kullanıcıları Bluetooth üzerinden Xbox veya PlayStation kontrolcülerini stabil bir şekilde kullanamıyor. Hatta Razer Kishi bile bazı senaryolarda sapıtabiliyor. Kontrolcüler bağlansa bile oyunlarda basmadığın tuşa basmalar, analoglarda driftler yapmalar gibi sorunlar ortaya çıkıyor.

Google şimdilik bu konu hakkında açıklama yapmıyor. Ancak bu sorunun en kısa sürede düzelmesi gerekiyor. Kendi de Stadia ile oyun işine giren Google’ın, kendi müşterilerini mağdur etmesi kabul edilebilir değil. Düşünün bulut oyun servisi satıyorsunuz ama firmanın kendi telefonlarında kontrolcü bağlanıp oynanamıyor.

İnternet ve teknoloji devi Google muhtemelen Şubat ayı içerisinde yayınlayacağı güncelleme ile bu sorunu çözecek ve tüm kablosuz kontrolcüler sorunsuz bir şekilde Android telefonlara bağlanacak.

Android 11 kontrolcü

Peki, siz Android telefona kontrolcü bağlayıp oyun oynuyor musunuz? Yoksa mobil oyunları dokunmatik ekranda mı oynamayı tercih ediyorsunuz?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu