GenelGüncel Teknoloji HaberleriTesla

Elon Musk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tesla Fabrikası İçin Görüştü

Elon Musk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmesinde Tesla'ya yedinci fabrikasını Türkiye'de kurması çağrısının yapıldığı bildirildi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pazar günü Tesla CEO’su Elon Musk ile New York’ta bir araya gelerek kendisini Türkiye’ye davet etti ve Tesla’nın yedinci fabrikasını burada kurmasını istedi.

Türkiye Cumhuriyeti İletişim Başkanlığı’nden yapılan açıklama göre Manhattan’daki Türkevi’nde (Türkevi Merkezi olarak da anılır) gerçekleştirilen toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tesla ve SpaceX’in kurucusu Musk’a, “Türkiye’nin teknolojik atılımlarının yanı sıra ‘Dijital Türkiye’ vizyonu ve Milli Yapay Zeka” hakkında bilgi verdi.

Açıklamada, Türk elektrikli otomobil Togg’un Türkiye yollarına çıkmasıyla Tesla’nın Türkiye pazarına girdiğini hatırlatan Erdoğan, Tesla’ya yedinci fabrikasını Türkiye’de kurma çağrısında bulundu.

“Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin uzay programı kapsamında atılan ve atılacak adımlarla SpaceX ile işbirliği fırsatlarının doğabileceğini belirterek, Musk’ı İzmir’de düzenlenecek Teknofest’e davet etti.”

Türkiye İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Musk, birçok Türk tedarikçinin hâlihazırda Tesla ile çalıştığını ve Türkiye’nin bir sonraki fabrika için en önemli adaylar arasında yer aldığını söyledi.

Açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın SpaceX’in Starlink uydu hizmetinin yanı sıra yapay zeka alanında da işbirliği teklifine yanıt olarak Musk’un, Türkiye’de Starlink uydu hizmetleri sunmak için gerekli lisansı almak üzere Türk yetkililerle birlikte çalışmak istediklerini ifade ettiği belirtildi.

Toplantıda Erdoğan, Türkiye’nin Bayraktar TB2 insansız hava aracı (İHA) üretme konusundaki başarısına da değinirken, Musk da dünyanın Bayraktar insansız hava araçlarına olan ilgisinin farkında olduğunu söyledi.

Tesla Model Y’nin Nisan 2023’ten bu yana ülkemizde satışta olduğunu hatırlatalım.

Kaynak: www.aa.com.tr/en

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu