Güncel Teknoloji HaberleriGündemMobirollerOtomobilXiaomi

Xiaomi Otomobil İşine Girmeye Hazırlanıyor

Xiaomi otomobil işine emin adımlar ile giriş yapacak. Çinli firma yılda 10 milyondan fazla otomobil üretmeyi planlıyor.

Uzun bir süredir Xiaomi’nin otomobil alanında güzel işlere imza atacağı söyleniyordu. Xiaomi otomobil alanına görünüşe göre hızlı bir başlangıç yapacak. İcra Kurulu Başkanı Lei Jun’un otomotiv yönü için büyük umutları var. Lei Jun bunun son büyük projesi olduğunu ve yakın zamanda Xiaomi’nin yılda 10 milyondan fazla araba tedarik etmeyi planladığını söyledi.

Lei Jun konuyla ilgili olarak; “Elektrikli araç endüstrisi olgunlaştığında, dünyanın önde gelen beş markası pazar payının %80’inden fazlasını işgal edecek. Bizim için başarılı olmanın tek yolu ilk beşe girmek ve yılda 10 milyondan fazla araba tedarik etmektir.” açıklamasında bulundu.

Şu anda Xiaomi’nin otomotiv araştırma ve geliştirme ekibi 1.800’den fazla kişiden oluşuyor. Birkaç gün önce Xiaomi, gelirin geçen yıla göre %9,7 daha az olan yaklaşık 10 milyar dolar olduğu ve net zararın 200 milyon dolar olduğu üçüncü çeyrek mali raporunu yayınlarken, bir yıl önce şirket 110 milyon dolar kar elde etti.

Xiaomi otomobil

Şirket, akıllı elektrikli araçlar gibi yenilikçi işletmelere yapılan yatırımların ikinci çeyreğe göre %35,68 artışla 115 milyon dolar olduğunu söyledi. Bu yılın ilk üç çeyreğinde Xiaomi, otomobil üretimine 260 milyon dolar yatırım yaptı.

Yatırımcıların endişelerine gelince, Xiaomi Group başkanı Wang Xiang, şirketin programa uygun olduğunu ve 2024’te seri üretime başlamaya hazırlandığını vurguladı. Ayrıca Xiaomi’nin otomotiv endüstrisine yaptığı yatırımların ölçeğinin tüm şirket üzerinde ciddi bir etkisi olmayacağını söyledi.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu