Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone 14 Hakkında İlk Bilgiler Geldi

Apple’ın önümüzdeki yıl tanıtacağı iPhone 14 ailesi hakkında ilk bilgiler geldi. Ekranların hepsi beklenen seviyeye çıkacak.

Apple, iPhone 12 ailesinde 60 Hz ekran kullanması ile çok eleştirilmişti. iPhone 13’te de sadece Pro ve Pro Max modellerinde 120 Hz LTPO ekran kullanacak olan Apple, tabularını ancak 2022 yılında yıkacak gibi görünüyor. 2022’nin Eylül ayında tanıtılacak olan iPhone 14 ailesi hakkında bugün dişe dokunur ilk sızıntı geldi.

iPhone 14 ailesi 120 Hz ekran ile gelecek

Gelen bilgilere göre iPhone 14’ün tüm modellerinde 120 Hz ProMotion ekran yer alacak. LTPO teknolojisini kullanacak olan bu ekran OLED panele sahip olacak. OLED panele iPhone X ile anca geçen Apple, kendi teknolojileri ile bu paneli en üst seviyeye çıkarmayı başarmıştı. XDR ekran teknolojisini önümüzdeki yıllarda iPhone’ların tamamında kullanmasını beklediğimi Apple, ekran konusunda üç firma ile anlaşabilir.

Ekran konusunda Samsung, LG ve belki BOE ile anlaşacak olan Apple, segment segment ekranları farklı firmalara dağıtacak. Muhtemelen mini modeli BOE, diğer modelleri Samsung ve LG üretecek. Bildiğiniz gibi yıllardır BOE ile Apple anlaşmak istiyor ancak BOE, Apple’ın standartlarını karşılamıyordu. Artan talepten dolayı BOE’nin bir ilke imza atması ve iPhone’lara panel üretmesi bekleniyor.

iPhone 14

Apple yeni modellerinde; mini ve ana modelde 5.4 inç ve 6.1 inç Pro ve Pro Max’te ise 6.1 inç ve 6.7 inçlik ekrana yer verecek. Apple A16 veya Apple M serisi işlemciden beslenecek olan bu modellerde ekran altı kamera ve parmak izi okuyucusunun kullanılacağı da söyleniyor.

Bazı özellikler açısından Android telefonları 1-2 yıl geriden takip eden Apple bakalım 2022 yılında o eski devrimci ruhunu tekrardan ortaya koyabilecek mi? Bekleyip göreceğiz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu