Güncel Teknoloji HaberleriİnternetSosyal MedyaTeknoloji

change.org Türkiye Kapanıyor Mu?

Toplumsal duyarlılıkları dijital ortamda tek bir çatı altında toplayan, insanların seslerini daha büyük kitlelere duyurmasını sağlayan change.org Türkiye’de bir krizin eşiğinde. Mali sıkıntılar yaşadığını belirten kuruluş kullanıcılarına destek talebi içeren bir mail göndererek yardım talebinde bulunuyor.

Toplumsal hassasiyetlerin aktarıldığı en büyük oluşum mali sıkıntılar yaşıyor

Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşması ile insanlar yaşadıkları veya tanık oldukları aksaklıkları herkesle paylaşabiliyor. Bu durum tepkiler konusunda da alternatif barışçıl çözümler ortaya çıkarırken insanları tek bir çatı altında toplayabiliyor. Çalışma mantığı tam olarak bu olan change.org da bir çok başarılı kampanyanın arkasındaki güç.

Örneğin görme engelli bir vatandaş change.org’a gelip kampanyasını başlatıyor. Dev beyaz eşya üreticilerinden görme engellilerin başkalarına muhtaç olmadan kullanabileceği Braille alfabesi kullanılmış cihazlar yapılmasını istiyor. Kampanya 65 bin imzaya ulaştığında ilk yanıt geliyor ve bir beyaz eşya firması çalışmalara başladığını duyuruyor.

Bir çok farklı konuda insanların seslerini tek bir çatı altında duyurabilmesini ve destek alabilmesini sağlayan firma eğer mali kaynak bulamazsa Türkiye ofisini kapatacak. Sosyal medyada yaşanılan bilgi karmaşasının aksine konuların çok daha doğru ve net ifade edildiği bu platform umuyoruz ki kampanyalarını sürdürebilir. Bireysel olarak çok küçük görülen bir konuda bile başlatılan bir akım bir çok faydalı sonuç ortaya çıkarabilir. Bu konunun en somut örneği olarak oluşumun 2 yılda 3 milyondan fazla imza toplayarak insanların sesi olduğunu belirtmek sanırım yeterli olacaktır.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu