AppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriGündemMobiroller

tvOS 16.1 ile Apple TV Sapıttı! Yazılım Cihazı Bozdu!

Apple, yazılım sorunları yaşamaya devam ediyor. tvOS 16.1 güncellemesinden sonra Apple TV’nin hafızası yarı yarıya düştü. İşte detaylar.

Apple, Ekim ayı sonunda Apple TV için tvOS 16.1 güncellemesini yayınlamıştı. Ancak bu güncelleme Apple TV’leri bozdu. Bozma aslında hafıza tarafında gerçekleşti. Kullanıcılar, 128 GB depolamaya sahip yeni Apple TV modellerinin güncellemeden sonra keskin bir bellek sıkıntısına sahip olduğunu fark etmeye başladı.

Apple TV ilginç bir şekilde güncellemeden sonra sistem gerçek 128 GB yerine sadece 64 GB olduğunu düşünmeye başlıyor. Apple TV’de kullanılan depolama alanı miktarı 64 GB’ı aşar aşmaz, kullanıcılara yeni bir uygulama indirmeye çalışırken şu mesaj gösteriliyor; “Yeterli alan olmadığı için uygulama yüklenemiyor. Ayarlarda bir veya daha fazla uygulamayı kaldırın veya depolama alanınızı yönetin.” Açıklamalara göre, bu hata tvOS 16.2’nin en son beta sürümünde henüz düzeltilmedi.

tvOS 16.1

Apple’ın bu sorunu ne zaman düzelteceği ise henüz merak konusu. Muhtemelen Aralık ayının sonlarına doğru güncelleme yayınlanacak ve depolama tarafındaki sorun çözülecek. Apple’ın yazılım konusunda son dönemde sorun yaşaması oldukça ilginç. Donanım ve yazılım konusunda rakipsiz gösterilen Apple’ın bu tip sorunlar yaşaması üzücü.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu