Akıllı TelefonAndroidGenelGoogleGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Google Koyu Tenli İnsanlar İçin Kamera Algoritmaları Ayarlıyor

Android 12 işletim sistemini piyasaya sürmeye hazırlanan Google koyu tenli insanlar için özel bir kamera algoritması gerçekleştiriyor.

Bu sabah haberlerimiz de yer alan Google tüm dünya da 3 milyardan fazla aktif Android cihazının yer aldığını dile getirmişti. 2021’in yarısına doğru ilerlediğimiz şu günler de yeni teknolojiler duyurulmaya devam ediliyor. Xiaomi markası üç farklı amiral gemisi niteliğinde tabletlerini karşımıza çıkarmaya hazırlanırken bugün işlemcileri duyurmuştu. Öte yandan Samsung yeni Watch serisi akıllı saatlerin de WearOS işletim sistemini kullanacak olan şirket yıllar sonra Android tabanlı akıllı saat üretmiş olacak. Bugün de siyahi insanlar için özel bir algoritmanın geliştirileceği bilgisi geldi. Bu algoritma kameralar da kullanılacak.

Edindiğimiz güncel bilgilere göre şirket koyu tenli insanları hedef alan bir algoritma geliştirmek için kolları sıvadı. Kamera alanında kullanılacak olan bu algoritma koyu tenli insanları hedef alacak.

Google
Google

Google’dan Koyu Tenli İnsanlar İçin Kamera Algoritması

Bugün ortaya çıkan detaylar da yeni kamera algoritmasının insanların rengine göre arka planı bulanıklaştırma, mod değiştirme ve filtre uygulama gibi özellikler karşımıza çıktı. Şirket bu algoritma ile koyu tenli insanları hedef alan pozlamayı düzeltme özelliğini karşımıza çıkaracak. Günümüze kadar çıkan kameralar beyaz insanları varsayılan olarak kabul etti. Yeni algoritma varsayılan olarak daha koyu tenli insanlar üzerine kurulu bir yapı da karşımıza çıkacak. Koyu tenli insanların ten rengi ve özellikleri baz alınarak geliştirilecek. İnsanları daha eşit kabul edecek olan algoritma geliştirilmeye devam ediliyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu