Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriGündemMobirollerXiaomi

Xiaomi 13 Özellikleri ile Karşımıza Çıktı!

Xiaomi’nin yeni amiral gemisi modeli Xiaomi 13 için geri sayım başladı. Telefonun özellikleri bugün netleşti diyebiliriz.

Xiaomi 13’ün temel özellikleri internete sızdırıldı. Bu bilgi, Weibo’daki güvenilir Çinli sızıntı devi Digital Chat Station tarafından paylaşıldı. Xiaomi 13 sunduğu özellikler ile rakiplerine büyük bir göz dağı verecek gibi görünüyor.

Xiaomi 13, geçen yılki Xiaomi 12’nin halefi olarak gelecek. Önümüzdeki ay Çin’de Pro modeliyle birlikte piyasaya sürülmesi bekleniyor. Son zamanlarda, Xiaomi’nin 13 numarayı atlayıp 14 serisine geçebileceğine dair haberler vardı. Ancak şirket yöneticisi bu tür bilgileri yalanladı.

Gelen bilgilere göre, Xiaomi 13’ün selefine göre önemli yükseltmeler yapması bekleniyor. DCS, 2K çözünürlük ve 120Hz yenileme hızına sahip 6.2 inç AMOLED ekranla geleceğini söylüyor. Kaputun altında, 4 nm’lik bir işleme dayalı, yakın zamanda duyurulan amiral gemisi Snapdragon 8 Gen 2 işlemci yer alacak. Telefon yeni bir 50MP Sony IMX8 serisi sensöre sahip olacak. Xiaomi 13, selefinde bulunan 67W’a kıyasla 120W kablolu şarjı desteklemek için de ipucu verdi.

Xiaomi 13

Sızdırılan görüntülere göre, cihaz kutumsu bir tasarıma sahip kompakt bir form faktörüne sahip. Ekran, ortaya hizalanmış bir delikli oyuğa ve ince çerçevelere sahiptir. Arka panel, üç sensörü ve bir LED flaşı barındıran kare bir kamera modülüne sahip olacak. Xiaomi 13, son zamanlarda BIS sertifikasını da aldı. Yakında tanıtılıp Çin pazarında satışa sunulacak olan bu telefon 2023 yılında Türkiye pazarına da giriş yapacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu