AppleCep TelefonuGüncel Teknoloji Haberleri

Apple 5G Konusunda Farklı Bir Yol Çizecek

Dev firmalardan Apple, telefonlarında kullandığı 5G için değişikliğe gidecek. Firma, Qualcomm'dan 5G modem almak istemiyor gibi görünüyor.

Dev firmalardan Apple, telefonlarında kullandığı 5G için değişikliğe gidecek. Firma, Qualcomm’dan 5G modem almak istemiyor gibi görünüyor.

Apple bir süredir kendi 5G modemi üzerinde çalışıyor ve henüz kendi 5G çipine sahip bir iPhone’u piyasaya sürmedi. Marka şu anda Qualcomm’a güveniyor ve popüler analist Ming-Chi Kuo, Apple’ın 2025’ten itibaren şirket içi 5G çiplerine geçmesi beklendiğinden bu durumun önümüzdeki iki yıl boyunca değişmeyeceğini iddia eden önceki raporları doğruladı.

Bu, yaklaşan iPhone 15 ve gelecek yılki iPhone 16 serisinin Qualcomm’un 5G modemlerini kullanacağı anlamına geliyor; iPhone 17 muhtemelen Apple’ın kendi geliştirdiği 5G modemini kullanan ilk iPhone olacak. Ayrıca Apple’ın şirket içi 5G yongasını kullanan iPhone SE 4’ün 2025’e kadar ertelendiği bildirildi. Apple, odağını ana serilere kaydırmış durumda ve düşük maliyetli SE serisini yakın zamanda göremeyeceğiz gibi duruyor. Her ne kadar firma asıl kazancı ana serilerden sağlasa da, SE serisi kompakt gövdede yüksek performans isteyen tüketiciler için tercih sebebi olabiliyor.

Apple‘ın 5G modemleri hakkında hiçbir ayrıntı yok, bu nedenle Qualcomm’un 5G yongaları üzerinden iPhone’lara ne tür iyileştirmeler ve faydalar getireceği belli değil.

Bu yılın başlarında Apple’ın iPhone’larda Bluetooth ve Wi-Fi bağlantısı için kendi kablosuz çipini kullanmayı düşündüğünü duymuştuk; Apple’ın şirket içi kablosuz çipini kullanan ilk iPhone 2025’te gelecek.

Teknoloji devinin ayrıca üretim maliyetlerinden tasarruf etmek ve güç verimliliğini artırmak için kablosuz ve hücresel çipleri birleştirmeyi düşündüğü bildiriliyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu