Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerNokia

Nokia güncelleme süresini dört telefon için uzatıyor

HMD Global, akıllı telefonları için 2 yıl boyunca Android ve güvenlik güncellemeleri vaat etti. Nitekim şirket bazı gecikmeler yaşansa da bu vaadini yerine getirdi. Son açıklama sonrası Nokia güncelleme sürecini bazı telefonlar için bir yıl uzatma kararı aldığını belirtti.

Nokia güncelleme sürecini uzattı

İki yıllık güncelleme süresi Nokia 8, Nokia 6, Nokia 5 ve Nokia 3 için kapanırken, şirket bu telefonların bir yıl daha güncelleme alacaklarını belirtti. Eylül ve ekim ayı içerisinde güncelleme takvimi sona eren telefonlar için güncelleme 2020 yılına kadar uzatıldı.

  • Nokia 3 – Üç aylık yama Eylül 2019’dan Eylül 2020’ye
  • Nokia 5 – Üç aylık yama Ekim 2019’dan Ekim 2020’ye
  • Nokia 6 (ABD ve Hindistan hariç) – Üç aylık yama Ekim 2019’dan Ekim 2020’ye
  • Nokia 8 – Üç aylık yama Ekim 2019’dan Ekim 2020’ye

Güncelleme takviminin uzatılması 2017 yılında tanıtılan telefonların tümünü kapsamıyor. Örneğin Nokia 6, Ekim 2019’a kadar güvenlik güncellemeleri alacak.

HMD Global şu an Android One programının bir parçası olarak telefonlara 3 yıl güvenlik güncellemesi vaat ediyor, ancak yalnızca 2017 yılında tanıtılan telefonlarda bu süre iki yıl olarak belirlenmişti. Yine de eski telefonlar için güncelleme sürecinin bir yıl uzatılması pek çok kullanıcıyı fazlasıyla memnun edecektir.

Son olarak Nokia forumundan şu açıklama yayınlandı:

“Güncellemeler ve yazılımlar söz konusu olduğunda tamamen şeffaf olmayı hedefliyoruz. Bu nedenle, Nokia akıllı telefon fanlarının, modellerinin alıştıkları güvenlik güncellemelerini ne zaman alacaklarını bilmelerini istiyoruz. Bu, Nokia akıllı telefon ailesinin tamamı için geçerli olacak – böylece herkes daha uzun süre güvende kalan bir akıllı telefondan yararlanabilir.”

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu