DonanımGüncel Teknoloji HaberleriGündemHuaweiMobiroller

Almanlar Tercihini Yaptı: Huawei En İyisi!

Almanya, Huawei ile olan ilişkilerini güçlendirmek istiyor. Altyapı konusunda Almanya, Huawei’ye eskisinden çok daha fazla güveniyor.

Huawei, bildiğiniz gibi dünyanın en gelişmiş 5G ekipmanlarından birine sahip. Şirket ayrıca en ucuz 5G inşaat hizmetine sahiptir. Bununla birlikte, ABD, İngiltere ve diğerleri gibi birçok bölge o zamandan beri Huawei’nin 5G cihazlarını kendi bölgelerinde yasakladı. Bu ülkelerin çoğu, ABD’nin Huawei’nin bir güvenlik riski oluşturduğunu iddia eden bir raporu nedeniyle Huawei 5G’yi yasakladı. Bu bölgeler, mevcut Huawei cihazlarını iletişim ağlarından silmek için milyarlarca dolar harcamaya istekli. Ancak Avrupa’da ABD’nin bu saçma yaptırımlarına katılmayan bazı kilit ülkeler var.

Yeni bir anket raporuna göre, Çin’in kritik altyapıya katılımıyla ilgili artan endişelere rağmen, Almanya 5G radyo erişim ağı ekipmanı (RAN) için 4G ağından bile daha fazla Huawei’ye güveniyor. Global Times, anketin merkezi Kopenhag, Danimarka’da bulunan bir danışmanlık şirketi olan Strand Consult’dan olduğunu bildirdi. Ankete 31 Avrupa ülkesinde 102 mobil şebeke operatörü yer verdi. Anketin amacı 5G ağlarını daha iyi anlamaktır.

Anket sonuçları, 31 ülkenin 8’inde 5G kablosuz erişim ağı ekipmanlarının %50’sinden fazlasının Çinli markalardan geldiğini gösteriyor. Bunlar arasında, bir ülkedeki 5G kablosuz erişim ağı ekipmanlarının %100’ü Çinli markalardan geliyor. Genel olarak, Avrupa’daki mobil kullanıcıların %41’i Çinli markaların 5G ekipmanlarına erişebiliyor. 2020’de Avrupalı mobil kullanıcıların %51’i Çinli markaların 4G teknolojisini kullanacak.

Huawei 5G

Rapor, Avrupa’nın en büyük ekonomisi olan Almanya’nın Çin’e olan güçlü bağımlılığına işaret ediyor. Rapor, 2022’de Huawei’nin Almanya’daki 5G kablosuz erişim ağı ekipmanındaki payının %59’a ulaşacağını gösteriyor. Ayrıca, 2020’de Huawei’nin bu ekipmanı 4G ağlarındaki payı %57 olacak. Huawei’nin Almanya’daki pazar payı bile Çin’dekinden daha yüksek. Bunun nedeni, Çin’de ZTE ile rekabet etmek zorunda olmasıdır.

Ancak bazı telekom taşıyıcıları artık Çin parçaları kullanmıyor. Başta Estonya, Letonya, Litvanya ve Slovakya olmak üzere birçok kuzey ve doğu Avrupa ülkesi, Çin’den çok az 5G teknolojisi kullanıyor veya hiç kullanmıyor. Huawei, teknolojisinin bir güvenlik riski olmadığını söylüyor. Huawei’ye göre ABD, Çin’in 5G’deki büyümesine ayak uyduramıyor. Bu nedenle Çinli 5G markalarını sakat bırakmaya çalışıyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu