Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Rusya’da Telefon Pazarı Bu Yıl Çökecek!

Putin kaybetmeye başladı. Rusya ile Ukranya savaşından dolayı Rusya’da telefon pazarı bu yıl büyük bir çöküş yaşayacak. İşte detaylar.

2021 yılında Rusya’da akıllı telefon pazarı bir önceki yıla göre azaldı. Uzmanlara göre, Ukrayna’daki durum nedeniyle olumsuz eğilim daha da kötüleşecek. 2022’de, durum tüm manzarayı değiştirdiği ve cep telefonu pazarını belirsizlik durumuna soktuğu için ülkemizde daha keskin bir düşüş yaşanabilir.

Konuyla ilgili açıklama yapan Counterpoint Research; “Rublenin düşüşü, sınırlı stoklar ve malzemelerin askıya alınması nedeniyle kısa vadede fiyatlarda keskin bir artışa yol açacaktır. Buna ek olarak, yaptırımlar hız kazandıkça, OEM’lerin cihazlar için kesin bir strateji bulması zor olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Counterpoint Research, 2021’de Rus cep telefonu pazarının yıllık bazda yüzde 7 azaldığını, ancak 2021’in dördüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 10 büyüdüğünü kaydetti.

Geçen yıl Samsung, yüzde 30’luk payla Rusya pazarında liderliğini sürdürdü. İkinci sırada yüzde 23 ile Xiaomi yer aldı ve üçüncü sıra yüzde 13 pazar payı ile Apple’a gitti. 2021’deki hafif bir düşüş, öncelikle kullanıcıların telefonları daha yavaş değiştirmeye başlamasına ve orta ve üst düzey cihazları tercih etmesine bağlandı.

Telefon Pazarı

Buna ek olarak, araştırma direktörü Tarun Pathak, Çinli markaların 2020’de yüzde 46 olan toplam pazarın yüzde 44’ünü oluşturduğunu söyledi. Düşüş, ABD’nin Huawei’ye yönelik yaptırımlarıyla açıklanıyor. Ancak Çinli markalar, özellikle Xiaomi, Honor ve Realme yeniden ivme kazanıyor. Rusya ise bu yılın sonlarına doğru açtığı savaşın sonuçlarına katlanmaya başlayacak.

 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu