Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerSamsungTeknolojiXiaomi

Huawei 100 megapiksel için “Gereksiz” dedi! Çarşı karışacak

Çinli üretici Huawei 100 megapiksel savaşlarında geri kaldıktan sonra bugün ilginç bir açıklama yaptı. “Gereksiz” diyen Huawei neden bunu söyledi?

Akıllı telefon pazarında bundan yıllar önce başlayan megapiksel hastalığı bugün yeniden hortlamış durumda. O dönemde de bu dönemde de insanlar fazla megapikselin iyi fotoğraf çektiğini düşünüyorlar. Bunu böyle olmadığını daha önceki birçok haberimizde sizlere paylaştık. Son günlerde Xiaomi ve Samsung 108 megapiksel değere odaklanmış durumda. Bildiğiniz üzere Samsung böyle bir sensör geliştirdi ve üreticiler de bu sensörü kullanmak istiyor. Huawei 100 megapiksel için bugün bir açıklama yaptı ve bu açıklama ciddi anlamda tartışma çıkartacak.

Zira Huawei bir akıllı telefonda 100 megapiksel gibi değerlere çıkılmasının soncunda 0,8 mikron değerinin aşılmasını zorlayıcı olacağını söylüyor. Tamam da bu sensör boyutuna Samsung ulaşmış durumda. Bugün Samsung‘un 108 megapiksel değerindeki S5KHMX sensörünün 1/1,33 inç boyutunda ve 0,8 mikron piksel boyutunda olduğunu biliyoruz. Diyafram değerinin de f/1,69 seviyesine kadar gerilemesi de söz konusu.

Peki Huawei Honor ve Sony neden 100 megapiksele karşı?

Bunun sebebi bizce teknoloji yetersizlik. Bir süre önce Sony çalışanları Sony‘nin 100 megapiksel+ bir sensör üzerinde çalıştığını sızdırmıştı ama bu daha sonra yalanlandı. Bizce Sony bugün 100 megapiksel üzerinde bir sensör yapmış ve bunu Samsung gibi nihai ürüne kavuşturmuş olsaydı; bunu göğsünü gere gere ortaya pazara sunardı.

Bu arada Sony’nin Huawei P40 Pro için 1/1,33 inç ve 1 mikron, 52 megapiksel bir sensör hazırladığını da belirtelim..

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu