Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerRedmiXiaomi

Redmi K30 cephesinden bu defa çok özel bilgiler geldi

Sadece bir hafta sonra 10 Aralık tarihinde resmiyet kazanacak Redmi K30 cephesinden şu an itibariyle resmi bilgiler gelmeye başladı. Redmi ardı ardına gelen paylaşımlarla birlikte K30’u gündemden düşürmüyor.

İlk olarak telefonun yayınlanan son resmi görüntülerine göz atalım. Beklendiği gibi ekrana gömülü çift arka kameraya sahip olacak telefonun arkasında dikey vaziyette sıralanmış üç kamera bulunuyor. LED en altta LED flaş ile birlikte desteklenen bu kameralar yuvarlak bir şerit içerisinde ve bu noktada Redmi’nin Huawei Mate 30 Pro’dan esinlendiğini düşünüyoruz.

Yukarıda yer verdiğimiz görüntüde güç butonu eminiz ki dikkatinizden kaçmamıştır. Serisinin bir önceki modelinde ekrana gömülü olan parmak izi tarayıcısını bu defa yan tarafta güç butonunun altında göreceğiz. Yine alt taraftaki bir başka görüntüde RedmiK30’un ışığın açısına göre tonları değiştiren bir kırmızı renk seçeneğini görüyoruz.

Redmi K30 5G desteği ile geliyor

5G bağlantısında öncü markalardan biri olan olmak isteyen Redmi, 10 Aralık’ta duyuracağı telefonda 12 antene yer verecek. Bir 4G telefon ile kıyaslandığında 2,4 kat daha fazla anten barındıracak telefonda 5G sinyalleri daha güçlü kılmak için yeni bir yapısal tasarım ve karmaşık RF çözümü kullandığı belirtiliyor.

Redmi başkanı tüm bunlara ek olarak telefonda Qualcomm çözümü bir işlemci kullanılacağını onayladı. Bu işlemcinin Snapdragon 735 5G olması bekleniyor. Bir diğer merak edilen husus ise kamera.

Telefonun ana kamerasında 1 / 1.73 inç büyüklüğündeki 64 megapiksel Sony IMX 686 sensör kullanılacak. Telefondaki diğer üç kamera ise 8 megapiksel geniş açılı 5 megapiksel telefoto ve 2 megapiksel makro şeklinde olacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu