AppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSMobirollerTabletTeknoloji

iPadOS 16 Böyle Olsa Şahane Olur!

Apple’ın Haziran ayında tanıtacağı iPadOS 16 güncellemesi için konseptler gelmeye başladı. Umarız bu güncelleme bu konsepte yakın olur.

Apple, Haziran ayında yapılacak Dünya Çapında Geliştirici Konferansı’nda (WWDC) iPadOS’un bir sonraki sürümünü tanıtacak. Bildiğiniz gibi geçen yıl sunulan iPadOS 15 güncellemesi, selefine göre nispeten küçük bir yükseltme olmuştu. Bu yüzden iPadOS 16 güncellemesinden beklentiler oldukça fazla. iPad’i PC’ye yaklaştırmak isteyen Apple’ın bu yıl güncelleme ile kullanıcılara daha fazla opsiyon sunması bekleniyor.

iPadOS 16 böyle olmalı!

Gerçekçi konseptleri ile bilinen Ortolani, Apple‘ın iPad’de üretkenliği daha ciddiye alma zamanının geldiğini açıklıyor. Dört adede kadar uygulamanın yan yana kullanılabildiği ve çoklu görevi tamamen yeni bir düzeye çıkaran bir kullanıcı arayüzü tasarladı. Konsept, iPadOS 16 web sayfalarının nasıl görünebileceğinin ekran görüntüleri kullanılarak temsil edilir.

İlk olarak, Ortolani, Çoklu Görev menüsünden dört bitişik pencereye sürükle ve bırak uygulamalarını kullanabileceğiniz bir Bölünmüş görünüm sürümü tasarlar. Kullanıcıların uygulamaları farklı düzenlerde görüntülemekten de yararlanabileceğini ekliyor.

iPadOS 16 konseptindeki bir sonraki özellik Görev Kontrolü oluyor Bu özellik, kullanıcıların kart yığınları gibi uygulama pencerelerini açmasına olanak tanıyor. Ayrıca bu araç, iPad kullanıcılarına yalnızca tek bir dokunuşla uygulama pencerelerini açma gücü verebilir.

Çoklu görev yeteneklerini geliştirmek için konsept, kullanıcıların Spotlight aramasına doğrudan Görev Kontrol ekranından erişebileceklerini vurguluyor.

Benzer amaca sahip başka bir özellik, Popover Uygulamaları olarak adlandırılmıştır. iPadOS 16 için optimize edilmiş herhangi bir uygulamanın kayan bir pencere olarak açılmasına izin verir. YouTube’un resim içinde resim özelliğine eşit olabilir, ancak iPadOS 16’daki her uygulama için.

iPad ve MacBook serileri artık CPU’ları paylaştığından, dizüstü bilgisayarın bazı özelliklerinin iPad’e kadar düşebileceğini düşünmek doğaldır. Bu nedenle konsept, en sevdiğiniz müzik podcast’lerine, şovlarına ve dosyalarına dock veya ana ekrandan erişme yeteneği gibi macOS’tan özellikler ödünç alır.

iPadOS konseptinde vurgulanan son özellik, yeni bir Stüdyo Modudur, böylece kullanıcılar bir iPad’i harici bir ekrana bağladıklarında nihayet daha iyi bir masaüstü benzeri deneyimin keyfini çıkarabilirler. Aşağıdan Ortolani’nin hazırladığı gerçekçi konseptleri görüntüleyebilirsiniz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu