Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSMobirollerTeknoloji

iOS 14 tanıtım tarihi açıklandı! Yeni duvar kağıtları gelecek!!!

WWDC 20 etkinliğinde tanıtılacak olan iOS 14 için geri sayım başladı. WWDC 20 etkinliğinin tarihi bugün resmi olarak açıklandı.

Apple, geçtiğimiz günlerde WWDC 20 etkinliğinin online olarak düzenleneceğini açıklamış ancak net bir tarih vermemişti. Koronavirüs salgını yüzünden tüm etkinliklerin iptal edilmesinden nasibini alan Apple, bugün WWDC 20’nin tarihini açıkladı. Merakla beklenen iOS 14 sürümünü bu etkinlikte sergileyecek olan Apple’ın, bu sefer büyük çaplı yenilikler sunması bekleniyor.

iOS 14 ile gelecek yenilikler arasında şimdilik bilinen; ana ekrana Android gibi widget ekleme özelliği, duvar kağıdı değiştirme ekranında çeşitli yeni opsiyonlar ve daha fazla 3. parti uygulama desteği yer alıyor. Bir takım çeşitli optimizasyonlar ve iyileştirmeleri de barındıracak olan bu güncelleme iPhone 7 ve sonrası modellerine geleceğini düşündüğümüz bu güncellemenin yanında macOS 10.16, tvOS 14, iPadOS 14 ve watchOS 7 güncellemeleri de tanıtılacak.

Özellikle iPadOS 14 ile iPad modellerinin artık gerçekten PC deneyimi sunacağını söyleyebiliriz. Apple’ın bu konudaki yaklaşımından dolayı daha fazla 3. parti uygulamalar arasındaki iletişimin güçlendirileceğini düşünüyoruz.

iOS 14

Etkinlik sonrası geliştiricilerin indirimine sunulacak olan ilk Beta sürümü muhtemelen Ekim ayına kadar devam edecek. Ekim ayında ise desteklenen cihazlara OTA üzerinden indirime sunulacak.

iOS 12 güncellemesi ile iPhone 6 modellerini gözle görünür bir şekilde hızlandıran Apple’ın yeni güncelleme ile bunu devam ettirmesi bekleniyor. Ancak bu sisteme eklenecek olan API’lara bağlı. Eğer sistemi yoracak yenilikler gelirse iOS 7 faciası ile karşılaşabiliriz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu