Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerOyun HaberleriTeknoloji

Twitch yayınlarında soyunanlara ayrıcalık yok!

Popüler yayın platformu Twitch çıplaklık politikasını değiştirdiğini açıkladı. Artık erkeklere de ayrıcalık tanınmayacak.

Oyun yayınları ile alanının en iyisi olan Twitch, çıplaklık konusunda bu zamana kadar katı kuralları ile birçok yayıncıyı banlamıştı. Cosplay çalışmalarını bile müstehcen bularak çoğu zaman haksız yere banlama yapan platform şimdi bu kurallarını daha da katılaştırıyor. Artık erkeklere de ayrıcalık tanınmadan banlama işlemi uygulanacak.

Twitter üzerinden de duyurulan yeni çıplaklık kurallarına göre; artık erkekler de üstsüz olarak yayın yapamayacak. İster kadın ister erkek üstsüz olarak yayın yaptığında direkt olarak banlanacak. Bazı yayıncılar hit ve bağış almak için bazen akıl almaz şeyler yapabiliyordu. Bu hareketlerin cinseliğe kayması platformun adını kirletebiliyordu.

Muhtemelen Twitch bu yeni kurallarının uyulup uyulmadığını denetlemek için daha sıkı çalışacak. Cinsel içerikli yayınların başladığı gibi kapatıldığını ve hesabın banlandığına yakında tanıklık edeceğiz gibi görünüyor.

Popüler yayın platformu bu konuda olduka açık ve net bilgileri de paylaştı. Yeni kuralların nasıl olduğuna aşağıdan ulaşabilirsiniz.

  1. Yayıncıların genital organlarını veya kalçalarını göstermek de dahil tamamen veya kısmen çıplak olmalarına izin vermiyoruz. Örtülmüş olsalar bile genital organların ana hatlarıyla görünür olmalarına izin vermiyoruz. Bağlamı ne olursa olsun reşit olmayanların tümüyle veya kısmen çıplak görüntülerinin yayınlanması her halükarda yasaktır.
  2. Yayınlara kadın olarak katılanların göğüs uçlarını örtmeleri zorunludur. Göğüs hizasından altının gösterilmesi yasaktır. Bu örtünme kurallarına uygun olması şartıyla dekolteye herhangi bir sınırlama yoktur.
  3. Bütün yayıncıların bel ile pelvis ve kalçalar arasında kalan kısmı örtmeleri zorunludur.
  4. Örtülmesi gereken vücut bölgeleri tamamen opak (içini göstermeyen) bir materyalle örtülmelidir. Şeffaf ya da kısmen transparan kıyafetler örtü olarak değerlendirilmeyecektir.
  5. Gerçek hareketleri dijital karakterlere aktaran artırılmış gerçeklik avatarları ile cosplay (kostümlü oyun) ve diğer kostümler de bu ilkelere tabidir. Bu ilkelerin IRL, açık-hava ve vücut sanatlarına ne şekilde uygulanacağı aşağıda açıklanmıştır.
Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu