Güncel Teknoloji HaberleriMicrosoftTeknolojiWindows

Microsoft Apple’a özendi! Windows 10 güncellemesi ile Driver güncellemek kolaylaşıyor!


Microsoft, geç de olsa Apple’ın yolundan gitmeye karar verdi. Windows 10 güncellemesi ile driver güncelleme artık kolaylaşacak.

Microsoft‘un çok bel bağladığı işletim sistemi olan Windows 10 için çalışmalar son gaz devam ediyor. Bildiğiniz gibi komplike bir sistem olan Windows 10’da Driver yani sürücü güncellemek bazen işkence olabiliyor. Microsoft’un rakibi Apple, bu konuyu yıllar öncesinden çözmüş ve yazılım güncellemeleri ile sürücülerini de güncelliyordu. Microsoft da nihayet geç de olsa bu konuda bir adım attı.

Windows 10 Insider Build 19536 sürümü ile bilgisayarın donanımlarına gelen güncellemeler direkt olarak Ayarlar>Windows Update bölümünde görünmeye başladı. Şimdilik test aşamasında olan bu özelliğin 2020 yılının ilk çeyreğinde tüm kullanıcılara sunulması bekleniyor. Sürücü güncellemelerini hızlı bir şekilde dağıtacak olan Microsoft, bilgisayarlarda yaşanan performans sorunlarının yanında güvenlik açıklarını da kapatacak.

Size tavsiyemiz hangi işletim sistemini kullanıyorsanız kullanın, son güncellemeleri yüklemeniz yönünde olacak. Firmalar bu güncellemeler ile birlikte kritik güvenlik açıklarını kapattıkları için sisteminiz daha sağlıklı ve stabil bir şekilde çalışacaktır.

Windows 10

Apple’ın güncelleme politikasına benzer bir yapıya Microsoft’un geç geçmesi çok normal. Çünkü piyasada binlerce farklı donanım bulunuyor. Ekran kartı, ses kartı, bios, usb ve işlemciler derken bu dallanıp budaklanıyor. Microsoft’un geç de olsa böylesine bir hamle yapması firma için büyük başarı diyebiliriz. Umarız bu sistem herkese sunulduğunda beklendiği gibi stabil bir şekilde çalışır.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu