Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriSamsungTeknoloji

Samsung Galaxy S9 Diyafram Değeri ile Rekor Kıracak

2017 yılı mobil dünyasında yaşanan ekran ve kamera yarışı görünüşe bakılırsa yeni yılda daha agresifleşecek. Yeni yıla sayılı günler kalırken, gözler ilk çeyrekte tanıtılacak telefonlarda. En fazla ilginin ise Galaxy S9 modellerde olması bekleniyor. Samsung’un bir sonraki tepe modelleri hakkında bilgiler gelmeye başlarken, bu defa telefonun kamera noktasında rekor kırabileceği yönünde bir bilgi geldi. Galaxy S9 diyafram değeri bugüne kadar hiçbir akıllı telefonda olmadığı kadar büyük olacak.

Samsung Galaxy S9 Diyafram rekoru kıracak!

Bu yıla baktığımızda f/1.6 ile en büyük diyafram değerlerinin LG V30 ve Huawei Mate 10/Mate 10 Pro modellerinde kullanıldığını gördük. Samsung ise Galaxy S9’da yer vereceği çift kamerada f/1.4 diyafram değerine sahip lenseler kullanacak. Kamera tarafındaki rekabetin bu denli kızıştığı bir seviyede Samsung’un Galaxy S8/Note 8 modellerindeki f/1.7 diyaframdan Galaxy S9’da f/1.4’e geçmesi muhtemel görünüyor.

Diyafram değerinin büyümesi telefonların karanlık ve düşük ışıklı ortamlarda daha net fotoğraflar çekmelerini sağlayacaktır. Diyaramın en önemli ve en etkili kullanım alanlarının başında alan derinliği de gelmekte. Diyaframın büyümesi, alan derinliği daha küçük fotoğraflar çekilmesini sağlıyor. Alttaki fotoğrafta diyafram açıklığının alan etkisini daha net görebilirsiniz.

Galaxy S9’un rekor kırması beklenen bir diğer özelliği ise ekran / kasa oranı. Samsung’a yakın kaynaklara göre Galaxy S9’de ekran kasa / oranının %90 seviyelerinde olması bekleniyor.

Galaxy S9 Kamera Diyafram
Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu