Akıllı TelefonAppleGüncel Teknoloji HaberleriiPhone

iPhone 14 Plus, iPhone 13 mini’yi Geçebildi mi?

Yeni bir raporda iPhone 14 Plus ve iPhone 13 mini modellerinin satışları karşılaştırılıyor. Pro modellerde ise satışlar koptu gidiyor.

iPhone 14 serisinin satışa sunulmasının üzerinden neredeyse altı geçti. Hala birçok ülkede en popüler modeller olmayı başaran iPhone 14 serisinde Pro modellerin standart versiyonlarla aralarındaki satış farkını açtığını gösteren bir rapor yayınlandı. Raporda ayrıca iPhone 14 Plus modelinin iPhone 13 mini ile ekran satış hacimleri karşılaştırıldı. İki telefon farklı ekran boyutlarına sahip olsa da, halef-selef ilişkileri olduğunu belirtelim.

O zaman iPhone 14 Plus’la başlayalım. Apple’ın mini modelden büyük ekranlı bir modele geçiş yapacağı ilk konuşulduğunda satışların ciddi manada artacağından, hatta kimilerine göre Plus’ın en çok satan model bile olacağı konuşuldu.

iPhone 14 Plus

Pro modeller donanım tarafında farkı fazlasıyla açtı ve geçen yıl çentikten yoksun olacak çıkış yaptı. Dolayısıyla Plus’ın Pro herhangi bir modelden daha çok satacağını bırakın yanına bile yaklaşamadı.

Rapora göre iPhone 14 Plus için ekran sevkiyatlarının iPhone 13 mini ile karşılaştırıldığında %59 arttığı belirtiliyor. Bu durumda Plus’ın mini modelden çok daha başarılı olduğu söylenebilir. Satışların iki kattan daha fazla artmasına rağmen iPhone 14 Plus’ın serideki en az satan model olması da ilginç doğrusu.

Raporda ayrıca Pro modellerin her geçen yıl daha da popüler hale geldiğinden söz ediliyor. Normal modellerin satışları geçen yıla göre %36 azalırken, Pro ve Pro Max’in satışları sırasıyla %22 ve %23 arttı. Bu da Apple’ın daha fazla gelir elde ettiği anlamına geliyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu