Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerQualcomm

Snapdragon 865 5G desteğine sahip olmayacak; ama!

Qualcomm Snapdragon 865 hakkında bilgiler gelmeye başladı. Amiral gemi işlemcinin iki versiyonu geliyor. Bu iki versiyon arasında önemli bir fark olacak.

Mobil çip endüstrisinin bir numarası olan Qualcomm önümüzdeki yıl amiral gemi telefonlara güç verecek Snapdragon 865 işlemcisinin hazırlıklarına başlamış durumda. Daha önceki bilgiler Qualcomm’un  bir sonraki amiral gemi çipinin Samsung dökümhanelerinde 7+ nm EUV sürecinde üretileceği şeklindeydi. Mobil dünyasının güvenilir kaynaklarından Roland Quandt SM8250 olarak kodlanan işlemci için çok önemli bir bilgi aktardı.

“Kardeş sitelerimiz SamsungBurada.Net,  HuaweiBu rada.Net ve OppoBurada.Net adreslerine de girmenizi sizden rica ediyoruz…”

İki farklı Snapdragon 865 göreceğiz

Kaynağa göre Snapdragon 865’in iki versiyonu olacak. Kona ve Huracan olarak isimlendirilen işlemcilerinden biri 4G LTE diğeri ise 5G ağlarını barındıracak.  5G desteği sunacak işlemci yine Qualcomm tarafından geliştirilen Opteron X55 adlı modemi kullanacak.

Qualcomm’un bu hamlesinin birçok akıllı telefon üreticisinin yararına olacağı kesin. 5G bağlantısı 2020 yılında yavaş yavaş yaygınlaşacak, hatta bazı ülkelere uğraması birkaç yılı bulacaktır. Bu durum göz önüne alındığında bu ülkelerde amiral gemi telefonların 4G LTE versiyonları daha düşük fiyatlardan satışa sunulacaktır.

LPDDR5X ve UFS 3.0 desteğiyle gelecek Snapdragon 865’in tanıtımı büyük ihtimalle aralık ayında gerçekleşecek. Şubat ayında ise işlemcinin ilk defa telefonlara hayat vermesi bekleniyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu