Akıllı TelefonAppleBilgisayarGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone 13 Pro Max 4000 dolarlık PC ile Kapıştı!

Apple’ın tüm dünyada yok satan telefonu iPhone 13 Pro Max bu sefer kozunu 4000 dolarlık oyuncu bilgisayarı ile paylaştı. Sonuç çok enterasan.

Hiç Apple’ın iPhone 13 Pro Max modelini en iyi oyun bilgisayarıyla karşılaştırdığınızda ne olur diye düşündünüz mü? Apple’ın MacBook için ne kadar verimli yeni platformlara dönüştüğünü çok iyi biliyoruz. Ancak yeni iPhone’larda platformlar da çok güçlü.

Ünlü YouTuber PhoneBuff, Apple’ın amiral gemisini aldı ve onu 4000 dolarlık bir oyun bilgisayarıyla karşılaştırdı. 4000 dolarlık PC’nin yapılandırmasının, Ryzen 9 5950X işlemci,  GeForce RTX 3080 Ti ekran kartı ve 64 GB RAM olduğunu belirtelim. Bir telefon böylesine güçlü bir PC’ye karşı koyabilecek bir şey olabilir mi? Bu soru işaretlerine rağmen olabileceği ortaya çıktı.

Örneğin, PC video işleme yaklaşık üç kat daha hızlı sonuç verdi. Bu çok büyük bir fark, ancak güç tüketimindeki fark da çok daha fazla. Bir sonraki test olan Lightroom’da fotoğraf işlemede önde olan iPhone oldu. Burada ARM’ın gücü devreye girdi. Aynı fotoğrafları dışa aktarmada ise PC doğal olarak daha iyi performans sergiledi.

Excel’deki tur, PC’nin görevi 12 saniyede tamamladığı ve telefonun 3 dakikadan fazla sürdüğü için iPhone kaybetti. Bu nedenle, üst düzey bir akıllı telefondan yaklaşık üç kat daha pahalı olan üst düzey bir bilgisayarın, çeşitli kaynak yoğun görevlerde genellikle birçok kat daha hızlı olduğu sonucuna varabiliriz.

Aradaki bu fark daha uzun süre devam eder. Boy kadar büyüklüğünde PC’ler ile avuç icine sığan telefonları karşılaştırmak için daha beklememiz gerekecek. ARM’ın gelişmesi ve çok daha hızlı işlemcilerin mobile gelmesi ile bu fark kapanmaz ancak çok daha azalır.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu